Skip to content

Manacor celebra el Dia Mundial dels Drets dels Infants aplegant 600 alumnes de 5è de primària del municipi

La jornada ha consistit en un taller de rap, un taller de Mindfulness, un taller de pigments naturals i la inauguració d’un mural que l’artista Pere Reus ha creat en col·laboració amb els mateixos alumnes del centre.

Divendres dia 17 de novembre, 600 estudiants de 5è de Primària, procedents de totes les escoles de Manacor, han participat activament en la Diada sobre Drets dels Infants, una iniciativa promoguda per l’Ajuntament de Manacor en commemoració del Dia Mundial de la Infància, celebrat el 20 de novembre. La localitat de Son Macià ha estat l’epicentre d’aquesta jornada, tot oferint als nins i nines l’oportunitat de treballar a través de diversos tallers i activitats sobre els drets de la infància.

Durant el matí, els infants han tengut l’oportunitat d’explorar, de manera lúdica i participativa, alguns dels seus drets fonamentals. Mitjançant el taller de rap, els participants han après a compondre cançons en català amb l’objectiu de generar idees per millorar el municipi. El taller ha posat de relleu els drets a la participació, a la no discriminació i a la cultura. El taller de Mindfulness ha proporcionat als estudiants l’experiència de viure plenament el moment present, treballant els drets a la participació i a la salut. A través del taller de pigments naturals, els nens han experimentat amb materials com fulles, fruits, arrels i terres per crear tints botànics, abordant així els drets a la vida, la supervivència i la cultura. Diversos jocs populars han abordat els drets a la no discriminació i a la cultura, mentre que el taller ‘L’aventura de la participació’ ha explorat, de manera lúdica, els drets vinculats a la participació i com els infants poden contribuir a fer de Manacor un municipi més amable per a tothom.

La plaça de Son Macià ha presenciat una peça teatral inspirada en el conte “Les vambes de la Sofia”, que narra la història d’una nina que, juntament amb la seva mare, viu en un poble sense recursos educatius ni sanitaris, i destaca la seva perseverança per accedir a l’educació i a la cultura.

La jornada ha culminat amb la inauguració d’un mural de gran format en una de les parets del CEIP Mestre Pere Garau. El mural, creat per l’artista Pere Reus amb la col·laboració dels alumnes de 5è de Primària de Son Macià, ha resultat d’un procés participatiu amb explicacions de l’artista sobre els drets que han estat abordats.

El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha expressat el seu agraïment al CEIP Mestre Pere Garau per acollir tant el mural com la Diada, i ha animat els infants a mantenir una perspectiva innocent, però també reivindicativa. La delegada d’Educació, Serveis Socials i Igualtat, Carme Gomila, ha destacat la participació i implicació dels membres del Consell d’Adolescents en l’organització de l’esdeveniment. Dues membres del Consell d’Infants, representants de Son Macià, Irina Garau i Anae Godino, han llegit el manifest, mentre que la directora del centre, Maria Oroz, ha expressat el seu agraïment a l’Ajuntament de Manacor i ha recordat als nins que molts d’infants d’arreu del món no gaudeixen dels drets que aquí se’ns asseguren.

Back To Top
Search