skip to Main Content

Manacor constitueix un Comitè Antifrau

A més, en el ple de maig s’ha aprovat l’increment d’una partida amb més de 290 mil euros per tal de poder licitar l’obra de la sectorització de l’aigua de la franja central del municipi.

L’Ajuntament de Manacor ha constituit un Comitè Antifrau presidit pel secretari general de corporació, Nicolau Conti. L’acaben de completar Hugo Agiar, Norberto Gonzalez, Isabel Maria Fuster, Valentí Valls i Felipe Pou. Aquest s’ha creat perquè tots els consistoris que accedeixin a alguna línia d’ajuts dels fons europeus Next Generation estan obligats a tenir-ne un. En el cas del municipi, aquest arrancarà després que se’ls ha concedit l’ajuda econòmica per a les escoletes de 0 a 3 anys de S’Illot i Porto Cristo.

293.000 € per a la franja central

S’incrementarà una partida amb 293.127, 05 €. Aquesta quantitat de diners es destinaran a la sectorització de l’aigua de la franja central de Manacor. Aquesta és la que s’emmarca entre l’IES Mossén Alcover i la rambla del rei en Jaume.

Amb l’increment de la partida, es pretén poder licitar l’obra en aquest espai.

Concessions maritimoterrestres

Després que el temporal Glòria fes malbé el litoral del Llevant de Mallorca, Manacor va haver de reparar l’estació de bombeig d’aigües residuals de Cala Magrana i els desperfectes ocasionats al diferents passeigs marítims. Unes actuacions que no li pertocaven, i no li pertoquen, perquè l’Ajuntament no en té les competències.

Un fet que, en part, va motivar dilluns que a la Casa de la Vila aprovassin sol·licitar la concessió del domini públic de la zona maritimoterrestre de la zona de Cala Magrana, de 2.500 m² del passeig marítim de Cales de Mallorca i de 1.115 m² del passeig marítim de les Coves Blanques de Porto Cristo. D’aquesta manera, segons afirma la delegada d’Urbanisme, Núria Hinojosa, serà més fàcil solucionar els problemes que es vagin succeint. Per exemple, diu la socialista, arreglar una rajola o talar una branca d’un arbre serà més àgil.

En aquesta mateixa línia, també varen aprovar el projecte de l’estació de bombeig d’aigües residuals de Cala Magrana redactat per l’enginyer municipal amb data del 22 de juliol del 2021. Davant dita aprovació, la popular a l’oposició, Maria Antònia Sansó, demana que aquesta “cessió vengui acompanyada de les dotacions pressupostàries que toquen i que després, tota la inversió que va fer l’Ajuntament, també es retorni”.

Festes locals

Dia 17 de gener, que és Sant Antoni, i dia 26 de desembre, que és la Segona Festa de Nadal, serà festa a Manacor. Així mateix, els integrants del ple lamenten que la Segona Festa no sigui festa per imposició autonòmica i que hagi de ser elegida pel consistori. Diuen, equip de govern i oposició, que de no dependre d’ells tendrien més dies per triar, com per exemple Sant Jaume.

Back To Top
Search