Skip to content

Manacor destinarà el solar de la via Majòrica a un casal per a la protecció dels moixos del carrer

En una decisió que ha generat un considerable interès en tota la comunitat animalista, l’Ajuntament de Manacor ha anunciat, en roda de premsa avui dematí que el solar ubicat a la via Majòrica serà destinat a la creació d’un casal polivalent especialment dedicat a la preservació de les colònies de moixos de carrer. Aquesta iniciativa ha estat batejada com un “triomf per a Manacor” i un “exemple per a tots els municipis mallorquins” per l’actual regidor de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, el qual és conegut per la defensa apassionada de les colònies felines.
El projecte té l’objectiu de proporcionar un espai adequat i segur per als felins, que sovint es veuen desplaçats a causa de les transformacions urbanes i les obres de construcció. Aquesta decisió respon a la creixent preocupació de la comunitat sobre la preservació dels ecosistemes locals i la biodiversitat dins la ciutat. Llodrà, figura clau darrere de la iniciativa, ha expressat la seva satisfacció pel que considera un pas decisiu cap a la coexistència harmoniosa entre la ciutat i els moixos. Ha afirmat que “és necessari mantenir un equilibri sostenible amb la natura” i que “el casal proporcionarà un refugi i un entorn propici per a aquests animals tan estimats per tothom”.
El casal també comptarà amb àrees destinades a la sensibilització i educació ambiental, amb l’objectiu d’involucrar la comunitat en la preservació de la biodiversitat local. Es preveu que el projecte “generi noves oportunitats de voluntariat i participació ciutadana”, com ha declarat el batle Miquel Oliver, i que “promogui un vincle més estret entre els habitants de Manacor i la fauna que comparteix el seu entorn urbà”.
La iniciativa ha rebut el suport de diverses organitzacions locals i grups defensors dels drets animals, entre elles el GOB. La seva portaveu, Margalida Ramis, ha explicat que “aquest casal polivalent serà un exemple positiu de coexistència harmoniosa entre els éssers humans i la vida silvestre urbana”. Per altra banda, Ana Conde, responsable de l’organització Moixos de Manacor, ha declarat que se sent satisfeta que “a la fi l’Ajuntament hagi recapacitat respecte del tracte amb els animals”, però veu el projecte amb escepticisme. “No me quadra amb el discurs que solen promoure”, ha afirmat.

 

Back To Top
Search