skip to Main Content

‘Manacor es mou amb la cultura’ acosta l’art, la música, la dansa i la literatura a diferents espais del municipi

Manacor enceta un nou cicle cultural que amb el lema ‘Manacor es mou amb la cultura’ acostarà la música, l’escultura, la fotografia, la dansa, la literatura i diversos espectacles infantils a diferents espais del municipi fins al pròxim mes de maig. “Volem oferir exposicions i espectacles de diferents disciplines sense oblidar el públic infantil”, ha explicat la regidora de Cultura i Turisme, Antònia Llodrà, durant la presentació del programa d’actes culturals.

En les activitats destinades al públic adult “existeix un lligam d’unió que hem definit com Art, dona i cultura”, ha explicat el tècnic municipal Llorenç Carreras, que ha coordinat el programa. I és que les creadores tenen un pes fonamental en el cicle ‘Manacor es mou amb la cultura’ que encetarà dia 11 de març a les 20 h a la Biblioteca de Manacor amb la conferència “Ellas mismas, autorretratos de pintoras” de la reconeguda escriptora Ángeles Caso, guanyadora del Premi Planeta. Dia 17 de març serà el torn de la cineasta Patricia Ferreira, que al Teatre de Manacor i després de la projecció de la pel·lícula Para que no me olvides, que començarà a les 19 h, participarà en un col·loqui amb els espectadors.

Però a partir del darrer cap de setmana de març la música, l’art i la literatura es combinaran en les diferents propostes emmarcades en l’apartat Art, dona i cultura. “Hem volgut que les presentacions de llibres, les exposicions o les tertúlies s’acompanyassin amb una actuació musical”, expliquen des del Departament de Cultura. Així, dia 26 de març, coincidint amb la inauguració de l’exposició d’escultures “Màtria”, obra de Toni Miquel Morro, a les 19.30 h a la torre de ses Puntes, Maria Antònia Gomila cantarà cançons d’autors mallorquins acompanyada amb Petra Riera al piano.

Seguint amb el mateix format, dia 18 d’abril a les 19.30 h a la Biblioteca de Manacor la investigadora i comissària de l’Any Llull, Maribel Ripoll, presentarà el llibre Ramon Llull, el viatger de la paraula. “I just després actuarà el grup Polissonia, que interpretarà música de l’època de Ramon Lull”, ha puntualitzat el tècnic Llorenç Carreras. L’exposició fotogràfica de Marta Pujades, que es podrà veure a la torre de ses Puntes a partir de dia 22 d’abril, i la de Llorenç Gris, que s’inaugurarà el 27 de maig en el mateix espai, també comptaran amb actuació musical.

A més d’aquestes activitats, el cicle ‘Manacor es mou amb la cultura’ també compta amb una tertúlia amb l’escriptora Najat El Hachmi, que es durà a terme dia 25 d’abril a les 20 h a la Biblioteca de Manacor; i amb l’espectacle Las Muchas, de la Cia Maria Antònia Oliver, que es farà a la sala d’actes de l’edifici municipal de Porto Cristo.

Gaudir en família

En l’apartat infantil Gaudir en família, la regidora de Cultura, Antònia Llodrà, ha mencionat que veuen “necessari que els més petits s’acostumin a passar-ho bé amb propostes culturals divertides i arribades de Mallorca i de més enllà”. El cicle d’espectacles comença demà, dia 8 de març, a les 18 h a la Biblioteca de Manacor amb l’espectacle Les bruixes se pentinen… o no! El cicle continua divendres dia 11 de març a les 17.30 h al Centre de Cultura de Porto Cristo amb l’espectacle de titelles Safrà i Serafí. I dia 17 de març a la mateixa hora i al mateix lloc es representarà Un món de contes, de la companyia eivissenca Clownidoscopi. El cicle continua fins al mes d’abril amb espectacles de petit format destinats al públic familiar.

Back To Top
Search