Skip to content

Manacor ho té tot a punt per a les Fresses

Els actes, pensats per a públics de totes les edats, es repartiran entre els dies 8, 9 i 10 de febrer. Per acabar, dia 13 tendrà lloc, a Manacor i a Portocristo, el tradicional Enterrament de la Sardina.

Tot el municipi ja es prepara per a les Fresses del 2024, que enguany tendrà un programa ric i variat que pretén abraçar diferents generacions. En una roda de premsa celebrada aquest dimecres matí, el delegat de Festes, Mateu Marcé, va oferir tots els detalls al costat d’Antònia Llodrà, delegada de Portocristo, i Ferran Montero, delegat de Cales de Mallorca
La Rueta, que marca l’inici de les celebracions, serà dijous 8 de febrer. El cercavila començarà a les 16 h a la plaça de Sant Jaume i recorrerà carrers emblemàtics com el de Joan Lliteres i la plaça de sa Bassa. Els més jovenets gaudiran d’un espai ludoteca amb jocs infantils, mentre que a les 17 h, la plaça de sa Bassa s’omplirà de música amb un grup d’animació infantil. Hi haurà altres activitats com l’aclamat ‘Just Dance’, a la plaça del Rector Rubí, i un DJ d’animació infantil/juvenil a l’envelat de la plaça de Ramon Llull, on també es podran trobar parades de venda de menjar i begudes de les AFAS de les escoles.
A Porto Cristo, el mateix dijous 8, la Rueta tendrà lloc a partir de les 10.45 h, amb un cercavila que culminarà a la plaça del Sol i de la Lluna amb l’actuació d’un DJ dedicat al públic infantil i juvenil. A s’Illot, les activitats començaran a les 17 h amb un taller de pintacares a la plaça de Llop, seguit d’un grup d’animació infantil a les 18 h i una festa de carnaval amb DJ a les 20 h.
A Son Macià, el 9 de febrer, la festa es posarà en marxa amb una cercavila de fresses des del CEIP Mestre Pere Garau fins a la plaça de l’Església. A les 19 h, la plaça acollirà la Ximombada 2024, seguida d’un concurs de disfresses i el lliurament de premis del concurs de glosa escrita.
A Cales de Mallorca, la Festa de Carnaval serà el mateix 9 de febrer al Centre Cívic, amb l’actuació d’un grup musical d’animació infantil a partir de les 17 h.
L’acte culminant de les Fresses, la Rua, tendrà lloc el 10 de febrer a Manacor. Amb sortida des de l’escola Sa Graduada a les 17 h, el cercavila recorrerà els carrers principals fins arribar a la plaça de Ramon Llull, on a les 18.30 h hi haurà horabauxa amb música dels anys 80 i 90. Enguany, destaca com a novetat el concurs de coreografies en comparsa i la gran festa Rua Jove amb actuacions de DJ i grups locals.
Porto Cristo se sumarà a la frenesia carnavalesca amb la seva pròpia Rua: el dissabte 10 de febrer a les 17 h hi haurà un passacarrers que partirà de la plaça de ses Comes i recorrerà diversos carrers fins a la plaça del Sol i de la Lluna, on la música dels anys 80 i 90 animarà l’ambient fins a les 20 h.
La celebració conclourà amb l’Enterrament de la Sardina, el 13 de febrer. A Manacor, la comitiva fúnebre iniciarà el recorregut des de l’església del Convent fins a la plaça de sa Torre, amb una torrada popular i la incineració de la Sardina. A Porto Cristo, el Centre de Cultura serà l’escenari del vetllador i la plorada, seguit d’una comitiva fúnebre fins a la platja per a l’enterrament simbòlic de la Sardina.

Back To Top
Search