skip to Main Content

Manacor no està preparat per a la revolució dels cotxes elèctrics, tot i fer feina per resoldre el problema

En els darrers mesos, des de la SAM, treballen per habilitar més punts de càrrega dels vehicles arreu del municipi i també incorporen vehicles d’aquestes característiques a la flota municipal

La regidora i presidenta de la SAM, Cristina Capó, juntament amb el vicepresident de l’empresa municipal, Sebastià Nadal, apunten i reconeixen que amb relació als punts de càrrega de vehicles elèctrics, Manacor va molt enrere. És per això que s’afanyen a instal·lar més espais per poder carregar les bateries. Creuen que així, en part, es pot incentivar a la població a comprar vehicles elèctrics, ja que els hi posen tota classe de facilitats al seu abast. A més a més, com passa arreu, al municipi es poden carregar de manera gratuïta.

Cal afegir que d’aquí poc, els cotxes elèctrics no hauran de pagar l’ORA per estar estacionats a Manacor. Capó explica que a l’anterior sessió plenària varen presentar la modificació de l’ordenança de l’aparcament en via pública, el que contempla aquesta opció.

Fins fa ben poc, només hi havia un punt individual darrere l’església i un punt doble —el qual permeten endollar dos cotxes al mateix punt— al pàrquing de la Sirena de Porto Cristo. Cristina Capó i Sebastià Nadal expliquen que aquests darrers mesos ja s’han habilitat alguns punts més per posar al màxim les bateries dels vehicles.

Per una banda, a l’aparcament de la plaça Sant Jaume ja fa uns quants anys que hi havia dos punts en funcionament, als quals ara se n’hi han sumat quatre més. A tots aquests s’hi han d’afegir uns altres dos punts dobles instal·lats darrere l’estació de tren. Aquests encara no s’han habilitat, però es van presentar dimarts passat. La seva posada en marxa, en aquests moments, no depèn d’ells, sinó que d’empreses externes, segons expliquen.

Si establim la mirada a mitjà o llarg termini, sabem que estan en vies de redacció dels projectes per poder instal·lar cinc punts dobles més de càrrega elèctrica a cinc nuclis urbans diferents del municipi. Concretament a Son Macià, s’Illot, Cales de Mallorca, Cala Murada i un altre a Manacor. Així, en un futur, el municipi en el seu conjunt disposarà de vint places per poder carregar les bateries dels vehicles elèctrics.

Són molts els aparcaments que s’han habilitat en poc temps: tots ells són competència de la SAM. Una empresa que, asseguren, aposta per l’energia verda. Amb iniciatives i projectes com els descrits anteriorment, contribueixen a reduir la contaminació i assolir la sostenibilitat. I aquestes accions, però, no són suficients.

Devuit vehicles elèctrics

Des de la SAM i l’Ajuntament de Manacor van més enllà de la instal·lació de punts de càrrega elèctrica. Estan en procés de canviar alguns vehicles convencionals per vehicles elèctrics i incorporar-ne de nous a la flota municipal. Cristina Capó especifica que quan van encetar aquesta legislatura, tan sols hi havia el cotxe de la brigada que fos elèctric. Ara ja s’ha comprat el d’urbanisme i la furgoneta d’atestats de la Policia.

En aquests moments, estan pendents que arribi, també, una grua elèctrica. La seva licitació es va adjudicar fa poc i calculen que amb un màxim de quatre mesos ja la podran incorporar al costat dels altres vehicles municipals. Tot i això, encara s’han d’incorporar catorze vehicles elèctrics més. El que sumarà un total de divuit vehicles elèctrics a l’Ajuntament de Manacor.

Back To Top
Search