Skip to content

Manacor viu la quarta jornada de la vaga de fems: l’acumulació de residus comença a ser preocupant

 

En aquest quart dia de vaga els efectes de la protesta dels treballadors de Lumsa, l’empresa de neteja i recollida de fems, són més que visibles arreu del municipi. Fins demà dilluns no està previst que els representants de l’empresa i els treballadors es tornin a reunir per intentar trobar una solució al problema.

Ahir dissabte el sindicat Comissions Obreres, a través d’un comunicat criticava que “fins al moment, no s’ha produït moviment de cap tipus de cara a cercar una solució” per part de la concessionària Lumsa, que divendres passat,   va mantenir una reunió amb els representants dels treballadors, que el sindicat qualifica de “precipitada i inútil”, i de la qual en sortí la proposta per part de l’empresa d’una pujada d’un 1 % dels sous dels empleats, que CCOO considera “incerta i insuficient”.

Els representants dels treballadors tampoc aproven l’actuació de l’Ajuntament de Manacor davant el conflicte. Critiquen que el consistori està “absolutament desbordat per una situació que no sap com manejar, i que només es dedica a llançar amenaces de rescissió de contracte contra la mercantil i crítiques cap als treballadors i el comitè de vaga per no respectar uns serveis mínims absolutament abusius”.

En el comunicat emès per CCOO, el sindicat mostra també la seva preocupació pels veïnats de Manacor “davant les repercussions que la perpetuació innecessària d’aquesta vaga pogués tenir per als ciutadans”. I fa esment a la retirada, dimecres passat, d’un contenidor amb restes de peix dels voltants del Club Nàutic de Porto Cristo -en un lloc de pas d’alguns dels actes de les festes de la localitat- , a la qual varen accedir els treballadors, “amb una actitud condescendent i responsable”.

Els representants dels treballadors demanen la mediació de la Conselleria de Treball de cara a desbloquejar la situació i intentar cercar una solució a aquest contenciós satisfactòria per a totes les parts.

Back To Top
Search