Skip to content

Manafreak: una fira de videojocs, anime i ciència-ficció

Dia 14 de maig, en el marc de la fira pels amants del cosplay i els còmics, també s’enterrarà una càpsula del temps a la plaça del Convent amb l’objectiu que es torni a desenterrar i a obrir d’aquí a 50 anys: el 16 de maig del 2072.

Dissabte 14 de maig el centre de Manacor acollirà la primera fira pels amants del còmic, la ciència-ficció i el manga al municipi, la Manafreak. Serà des de les 10.00 h del matí fins a les 22.00 h del vespre al Claustre de Sant Vicenç Ferrer, a la plaça del Convent i a la plaça dels Pares Creus i Font i Roig.

En aquests espais s’oferiran diverses activitats, totes elles gratuïtes. Tal com explica el delegat de Fires, Carles Grimalt, hi haurà “un cicle de conferències on podrem conèixer els jocs de taula moderns i el seu llançament a partir d’un crowdfunding”, així com una competició d’aquests. També s’han organitzat exhibicions d’esgrima medieval amb destrals i espases dins el Claustre i diferents tallers: un d’espases làser, un de varetes màgiques “pels fans de Harry Potter” i un de com dibuixar un còmic manga.
Per ambientar el centre de Manacor, es col·locaran “elements vinculats a pel·lícules i sèries de ciència-ficció per poder observar i fer-se diferents fotografies”, afirma Grimalt. Entre altres, els visitants es toparan amb una rèplica del cotxe de la pel·lícula Caçafantasmes o una rèplica del tron de la sèrie de televisió Joc de Trons.

Així mateix, s’habilitarà un escenari per poder jugar al Just Dance i un dinamitzador gestionarà les funcions. Quan aquest estigui aturat, es podrà jugar a Pac-man.

Concurs de cosplay

Un dels “plats forts”, segons el delegat, serà el concurs de Cosplay, que són “aquells disfresses vinculades als videojocs i al còmic”, explica. El guanyador rebrà un premi de 400 €.

Els participants es podran inscriure durant tot el dia i fins que faltin cinc minuts pel certamen, que se celebrarà a les 19.00 h del capvespre, a la paradeta que tendrà l’Ajuntament a la fira.

Torneig de FIFA i LOL

Durant tota la jornada del Manafreak s’habilitarà una carpa per acollir un torneig de FIFA i de League of Legends (LOL) amb la PlayStation 5. El primer és un joc de futbol, mentre que el segon és d’estratègia.

Al campionat només hi podran participar un total de 64 jugadors, per la qual cosa s’hauran d’inscriure. Tenen temps fins al 13 de maig i ho han de fer a través del correu de firesmanacor@gmail.com. Grimalt remarca que aquells que vulguin competir amb el LOL i ja tenguin usuari, els hi podrien fer arribar aquest per agilitzar els tràmits.

A part, a la fira hi haurà simuladors de realitat virtual, d’entre els quals destaquen els simuladors de cotxes de carreres. També hi haurà màquines de jocs retro i jocs de simulació de jocs de Fórmula 1, Boxe i Beat Saber.

Càpsula del temps

Carles Grimalt explica que en el marc de la Manafreak també s’enterrarà una càpsula del temps a la plaça del Convent a les 12.00 h del migdia. En aquests moments, des de l’àrea de Fires ja s’han posat en contacte amb els centres educatius, les associacions de gent gran i els clubs esportius perquè aportin alguna cosa, com ara cartes o algun objecte amb la finalitat de posar-los dins un recipient tancat hermèticament.

La càpsula del temps no es tocarà fins d’aquí a 50 anys exactes. És a dir, el 16 de maig del 2072 es desenterrarà i obrirà.

Back To Top
Search