Skip to content

Marco Mezquida Trio reinterpretarà “Rhapsody in blue”

L’Orquestra Simfònica de les Illes Balears i el pianista actuaran a l’Auditori de Manacor aquest divendres dia 20

El pianista Marco Mezquida, amb el seu trio de jazz, i l’Orquestra Simfònica de les Illes Balear (OSIB), pujaran a l’Auditori de Manacor divendres 20 de gener. Amb Pablo Mielgo amb la batuta a les mans, oferiran un concert compost per tres peces. Es tracta del “Bolero” de Maurice Ravel, la “Simfonia núm. 2, op. 36” de Ludwing Van Beethoven i “Rhapsody in blue” de George Gershwin. Un repartori que tornaran a oferir dissabte al Trui Teatre de Palma.

Les dues primeres obres seran interpretades per l’Orquestra tota sola. Serà després que el trio de jazz apareixerà davant el públic de l’Auditori per tocar la peça de Gershwim. Amb tot, Mezquida assegura que aquest és un “un concert molt xulo, variat i l’orquestra toca de meravella”.

“Rhapsody in blue”

El pianista, acompanyat de Marko Lohikari al contrabaix i David Cirgu a la bateria, ha estat l’encarregat de “fer una versió que fugui de la versió tan clàssica” del “Rhapsody in blue” i dur-la “a un territori més jazzístic amb el meu trio”, afirma. Versió que serà interpretada no només per ells, sinó que també pels instrumentistes de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears.

“Aquesta peça serà un plat fort perquè serà tornar a visitar-la, estic fent com una nova versió molt personal i és com si hagués creat una nova composició, però l’objectiu és revisitar i reinterpretar una peça molt coneguda”, diu el músic. I afegeix, “amb aquestes pinzellades que estam oferint, cream un nou paisatge i una nova versió que té molt d’èxit; a Menorca va ser un èxit rotund”. Amb el conjunt de tot plegat confia que la seva intervenció divendres “sigui molt potent”.

“Experiència única”

LLa suma de les tres obres converteix el concert en “una experiència única”, assegura Mezquida. És per això que convida el públic a anar a “divertir-se”, ja que serà un “concert molt especial, ple de connexió i intensitat per la seva varietat; és un projecte que potencia l’orquestra, els solistes de l’orquestra i beu de les dues orbes tan importants del segle XX que farà que el públic pugui gaudir d’una vetlada simfònica de dalt de tot”.

Entén que aquesta participació amb la Simfònica és un “honor”, sobretot pel fet que suposa “poder tornar a fer de pianista concertista amb una orquestra de tant de prestigi”.

Back To Top
Search