skip to Main Content

Medi Ambient proposa una tarifa reduïda per empreses i habitatges que reciclin correctament

L’Ajuntament de Manacor ha anunciat una tarifa reduïda en la taxa d’escombraries de l’any 2020 per habitatges, locals i comerços en sòl urbà que ho vulguin. Es tracta d’una nova mesura amb l’objectiu de reduir la gran quantitat de rebuig que cada any es du a cremar i que suposa gairebé 3 milions d’euros de despesa. El regidor de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, explica que l’únic requisit per acollir-se a aquesta reducció és sotmetre’s a possibles revisions del reciclatge a casa. Aquestes inspeccions es faran de manera presencial o bé també a través de la targeta ciutadana, en el cas de les zones on hi ha contenidors de fracció orgànica. Així mateix, Llodrà explica que tothom es pot acollir a la tarifa reduïda, encara que en la seva zona encara no s’hagi implantat cap dels nous sistemes de recollida. Segons el regidor, aquesta reducció suposarà un estalvi d’una trentena d’euros en el rebut sempre que el reciclatge s’hagi fet correctament. Les sol·licituds es poden trobar al web de l’Ajuntament i es poden presentar, de manera presencial als registres generals de l’Ajuntament a Manacor, Porto Cristo i S’Illot fins al 29 de febrer.

El nou contenidor per las fracció orgànica només sobre mitjançant la targeta ciutadana.

El procés d’implantació de la fracció orgànica

Son Macià i el barri de Sa Torre de Porto Cristo varen ser les dues zones amb una prova pilot del sistema de porta a porta, que es va iniciar l’octubre de 2019. Posteriorment, s’Illot i Porto Cristo han implantat el cinquè contenidor i a partir del 10 de febrer s’iniciarà el porta a porta al centre del Port. El centre de Manacor també implementarà aquest sistema a partir de l’abril i la perifèria funcionarà amb el contenidor, uns quants mesos després. Es preveu que a finals d’estiu de 2020 estigui implementat a tot el municipi.

 

 

Quins residus van a cada contenidor? 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La importància de les reunions informatives amb la ciutadania

Cada nova passa cap a l’orgànica suposa diverses reunions amb els veïnats de la zona de manera que cada canvi vagi acompanyat d’una potent campanya informativa. De fet, a partir del febrer es convocarà la ciutadania del centre de la ciutat per començar a conscienciar sobre el nou sistema porta a porta. Posteriorment es faran les trobades informatives per la resta de la ciutat així com per les zones costaneres del municipi que encara no tenen cap dels dos sistemes de recollida de la fracció orgànica implantats.

 

I ara també, deixalleria mòbil

A més de les deixalleries municipals, l’Ajuntament posa en marxa un sistema de deixalleria mòbil. Es tracta d’una furgoneta que es mourà per tot el municipi i on la ciutadania podrà dur residus que solen acabar dins de la fracció de rebuig però que necessiten un tractament especial com per exemple l’oli de cuinar, les bombetes o els petits aparells electrònics i electrodomèstics. La setmana vinent el departament de Medi Ambient explicarà en detall els horaris i els punts on es podrà trobar aquesta deixalleria mòbil. Aquí podeu veure els residus que es poden deixar a les deixalleries:

Back To Top
Search