skip to Main Content

“És molt meritori tenir un equip a una categoria tan elevada amb jugadors del poble, del club de tota la vida”

[pullquote] Jaume Febrer (1988, Manacor) és Llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport i entrena l’equip Podes i Tales del Club Voleibol Manacor, que juga a Superlliga 2
[/pullquote]

A quina categoria juga l’equip?
Jugam a Superlliga 2. És la segona categoria a nivell nacional, comparat amb el futbol seria la 2a A.

Quants equips conformen aquesta lliga?
Són dos grups, un de deu equips i un de nou. Per tant són, en total, denou equips, dividits territorialment en dos grups. Nosaltres jugam amb equips de València, Catalunya, Andalusia, Madrid i un de Tenerife.

És la primera vegada que el Club Voleibol Manacor té un equip a una categoria tan elevada?
Sí. Ara ja fa quatre anys que jugàvem a 1a Nacional, i algun any ja havíem estat a les portes de l’ascens, però no l’havíem aconseguit fins ara.

És molt car tenir un equip a aquesta categoria?
Hi ha molta diferència. El pressupost de Superlliga 2 es duplica pràcticament respecte al de l’any passat.

Com hi podeu fer front?
A través d’espònsors privats i també d’ajudes públiques. Tenim subvencions tant de l’Ajuntament, com del Govern.

Els jugadors cobren?
No. Ningú cobra, és un equip totalment amateur.

Com és la plantilla?
La base de l’equip és la mateixa que els darrers anys, amb una majoria de jugadors manacorins, set de tretze. Per jo això és una cosa molt important. És molt meritori tenir un equip a una categoria tan elevada amb jugadors del poble, del club de tota la vida. Llavors n’hi ha tres de Palma, un d’Artà, i dos veneçolans que fa estona que resideixen aquí. A més hi ha el reforç dels jugadors juvenils, que també formen part de la dinàmica de l’equip.

Quin incentiu tenen els jugadors de fora, per exemple els de Palma, per jugar a Manacor?
Aquests jugadors vénen per la il·lusió de poder competir a un equip d’alta categoria.

És l’equip de voleibol de Mallorca que juga a una categoria més elevada?
No, hi ha un equip de Palma a Superlliga, l’Urbia Volei Palma, que de fet, és un dels punters de la categoria. Però és un cas molt diferent, perquè és un equip totalment professionalitzat. Després d’ells, ja venim nosaltres.

Quina és la mitjana d’edat dels jugadors?
Aproximadament ronda entorn els vint-i-sis anys. El més jove en té vint-i-un i el més vell trenta-quatre.

Quin és l’objectiu que us plantejau per a la temporada?
L’objectiu oficial és mantenir la categoria, però tanmateix el cos tècnic i els jugadors aspiram sempre al màxim, a estar entre els millors.

Com anau ara mateix a la classificació? Quants de partits heu jugat?
Ara mateix anam quarts. Hem guanyat dos partits i n’hem perdut dos, però de manera ajustada.

Quan soleu jugar a Manacor? Quan us poden veure en acció els manacorins?
Jugam els dissabtes cada quinze dies a Na Capellera, a les 17.00 h. El pròxim partit a casa el tenim dia 11 de novembre, contra el Llars Mundet, un equip de Barcelona.

Què significa per tu personalment entrenar aquest equip? Havies entrenat alguna vegada a una categoria tan alta?
Per jo és un orgull poder entrenar un equip de Superlliga 2 al meu club de tota la vida. A la vegada és una responsabilitat.
Com a primer entrenador no havia estat a aquesta categoria. Com a segon sí que havia estat un parell d’anys a Superlliga. A les categories base també m’hi he dedicat molts d’anys.

Parla’ns una mica del club…
El Club Voleibol Manacor es va fundar l’any 1989, com a iniciativa d’un grup d’amics aficionats que passaven gust de jugar a voleibol i decidiren formar el club, que va créixer a poc a poc, any rere any. Actualment té nou equips en competició: infantil femení i masculí, cadet femení i dos cadets masculins, juvenil femení i masculí i sènior femení i masculí.

Tradicionalment fa la sensació que el volei és un esport que estira més les nines que els nins, creus que tenir un equip masculí a Superlliga 2 pot ser un revulsiu per atraure nins i joves?
Sí. Avui en dia encara hi ha més nines que nins, però evidentment que l’equip de Superlliga 2 atrau els nins. De fet, enguany és la primera vegada que a una mateixa categoria base, tenim dos equips masculins.

Què creus que aporta el volei d’especial, o què el diferencia dels altres esports?
Per jo és un esport totalment d’equip, no pot fallar cap peça. Tothom toca la pilota i per això es genera un sentiment de grup i de companyonia molt fort, que pot ser que en altres esports no sigui tan destacat.

Vols afegir alguna cosa més?
Simplement animar la gent a què ens véngui a veure. Ja que tenim un equip a una categoria com aquesta, està bé que tots el puguem gaudir. El meu objectiu és que la gent passi gust de veure’ns jugar i que de cada vegada véngui més gent.

Back To Top
Search