skip to Main Content

Controvèrsia per una pancarta al carrer de n’Olesa que demana la llibertat dels presos polítics

L’empresonament primer dels activistes Jordi Sánchez i Jordi Cuixart i després del vicepresident català Oriol Junqueras i set altres membres del govern ha generat una forta indignació en gran part de la societat. Manacor no n’ha quedat exempt. Bona mostra n’és el cartell aparegut aquesta setmana al carrer de n’Olesa reclamant la llibertat dels presos polítics a l’estat espanyol. Però la llibertat d’expressió ha estat, si més no, qüestionada. El propietari de l’immoble des d’on ha estat penjada la pancarta va rebre la visita aquesta setmana mateix d’una patrulla de la policia local, que li suggerí que s’identificàs. El propietari, a més, hagué de respondre del local de l’altre costat: “També és meu, el tenc llogat”, respongué.

Per part seva l’inspector en cap de la policia recorda que “no es poden penjar pancartes a la via pública”. Explica Sureda que “feim els ulls grossos, perquè si no, cap de tots aquests que es casen i pengen pancartes no ho podrien fer”. L’endemà d’estar penjades, diu Sureda, “don avís perquè les puguin llevar”.

Miquel Perelló, delegat d’interior, descartava que “la identificació del veïnat hagi estat per cap ordre política”, però no podia confirmar si la policia ha actuat d’ofici o per la denúncia de terceres persones. En qualsevol cas, segons es podia llegir en l’atestat, “la pancarta no representa cap tipus de perill i està posada a una alçada que no dificulta la circulació de cap tipus de vehicle”, per això, diu Perelló, l’Ajuntament no aplicarà cap tipus d’urgència sobre aquesta pancarta, independentment del lema que contengui. Al tancament d’aquesta edició, la pancarta continuava penjada.

Back To Top
Search