Skip to content

MÉS i PSOE han començat a negociar per reeditar el pacte amb la voluntat de sumar AIPC a l’acord de governabilitat

Els primers contactes entre Més Esquerra i el PSOE s’han fet esperar. Ha passat més d’una setmana des de la nit electoral, però tant Miquel Oliver, guanyador de les eleccions amb set regidors, com la candidata de la segona força de l’esquerra manacorina, Núria Hinojosa, s’han trobat cara acara amb els respectius equips negociadors. La primera reunió es va produir dimecres dia 7 de juny i a la sortida de la primera trobada els dos líders reconeixien sortir-ne satisfets. “Com és lògic, comptam amb els nostres actuals socis, el PSOE, per conformar un equip fort i estable. L’objectiu d’aquesta primera reunió era que tots sortíssim contents d’aquesta trobada”, declarava Miquel Oliver en sortir de la reunió.

“Ha estat una primera presa de contacte molt cordial i els dos equips negociadors farem feina per arribar a un bon acord amb la voluntat clara d’incorporar AIPC”, afegia Núria Hinojosa. Pocs detalls han transcendit, de moment. Però tothom dona per fet que uns dels principals esculls per l’entesa és un possible repartiment de la batlia entre els dos socis majoritaris. Tot i això, durant l’hora i mitja que va durar la primera reunió “no s’ha concretat res, però tampoc hem trepitjat cap call”, explicava Miquel Oliver. “Hem posat damunt la taula coses que s’han de corregir i que no han funcionat els darrers quatre anys, ens hem pres el pols i ens hem citat per a noves trobades”, concretava Núria Hinojosa des del Partit Socialista. La segona reunió per negociar el possible pacte es va fixar per divendres dia 9 de juny.

Nova troabada a dos
A la nova reunió entre els equips negociadors del PSOE i de Més Esquerra no hi estan convocats encara els representants d’AIPC. Sobre la taula, per tant, hi haurà el pla de govern pels propers quatre anys, el repartiment de les possibles regidories i àrees de gestió entre els diferents regidors. També la manera en què AIPC podria assumir les delegacions territorials de Porto Cristo i s’Illot, a més d’altres àrees de gestió municipal, que en un govern format per MÉS, el PSOE i AIPC s’haurien de repartir entre tretze regidors.

De moment, aquesta és l’opció amb més possibilitats d’arribar a la investidura de dissabte dia 17 de juny. I és que des de MÉS Esquerra ja han deixat clar que “és imprescindible que l’Ajuntament tengui un govern amb el màxim de suports possible per encarar els reptes i estar devora la ciutadania. Manacor ha de tenir un govern fort, estable i de signe progressista”, segons han explicat en un comunicat. Això implica que un govern en minoria de MÉS amb AIPC no és la primera opció dels ecosobiranistes de Miquel Oliver.

Amb aquest teló de fons el batle i Núria Hinojosa encaren una setmana decisiva per tancar l’acord entre els dos partits. Tot abans que la candidata dels portenys d’AIPC, Antònia Llodrà, se sumi a les negociacions i el futur govern es pugui presentar abans que se celebri el ple de dia 17 de juny. Des d’AIPC, assegura Llodrà, “volem que siguin MÉS i PSOE els que encaminin l’acord. Nosaltres el que demanam per entrar al govern és gestionar Porto Cristo i s’Illot”.

Back To Top
Search