skip to Main Content

Meumoix, una botiga “natural i diferent” amb productes per a infants d’uè que fins ara no es trobaven a Manacor

Dissabte passat va tenir lloc la inauguració, al número 3 del carrer d’en Bosch, de Meumoix, una botiga diferent amb productes per a infants d’uè.

Les impulsores són Carme Rosselló i Neus Serra i reconeixen que l’obertura del negoci està directament vinculada amb la seva recent maternitat. De fet, elles dues no es coneixien abans de ser mares i entraren en contacte i feren amistat en el grup de postpart del centre de salut de Manacor, ara fa vuit mesos. En aquell grup Carme i Neus perceberen que “les mares expressaven la falta que hi havia a Manacor d’una botiga on trobar determinats productes”.

Però de quins productes parlam? Sobretot de portabebès, però també de bolquers de tela i altres productes naturals. “De vegades ho havíem d’anar a comprar a Palma, o per internet, però ens feia falta un lloc a Manacor on no sols poder trobar productes com aquests, sinó també que ens poguessin assessorar”.

A banda dels productes ja esmentats, a Meumoix també hi ha juguetes educatives, roba de lactància per a les maress, llibres relacionats amb la cria dels infants, roba de cotó orgànic… Però també, expliquen Carme i Neus, “volem crear un lloc de trobada per a pares i mares, on puguin fer-hi tallers i compartir-hi l’experiència de la paternitat i la maternitat”.

Així doncs, tallers de lactància, tallers de nutrició, tallers musicals, trobades per posar experiències en comú seran el tronc bàsic d’aquest vessant més social de Meumoix. De fet, Neus i Carme no descarten de crear algun tipus d’associació o d’abonament que podria suposar l’assistència gratuïta als tallers, cessió de llibres, descomptes en determinats productes, etc.

Sens dubte, però, un dels punts forts d’aquesta nova botiga és el del portabebès, perquè Meumoix no sols vendrà aquests ormetjos, sinó que també els llogarà i oferirà assessoria als pares i mares a l’hora d’emprar-los, “perquè ja sabem que hi ha llocs que en venen, però no assessoren del tot la gent”. Aquí hi trobareu tot tipus de portabebès: fulards, bandoleres, motxilles… Però quins són els avantatges d’un portabebès? En primera instància, afavoreixen el vincle amb els pares, sobretot amb el pare, sí; també la lactància materna, l’autoestima i l’autoseguretat del bebè, el creixement correcte dels ossos del cervell (atès que el cap no està en contacte amb una superfície rígida i plana tot el temps), el creixement dels ossos del maluc… A més, si teniu un infant molt nerviós, el podreu dur damunt i no en braços, amb tots els avantatges que això implica. El portabebès també permet que l’infant s’adormi i es tranquil·litzi.

Neus i Carme adverteixen que cal fer-ne un ús adequat, i que l’infant pot anar davant, o també darrere (a partir dels sis mesos), però sempre amb el cap mirant cap al cos del portador.

Ja ho sabeu, idò, si teniu infants d’uè i fins a sis anys, trobareu per ventura aquells productes que fins ara no havíeu sabut trobar a Manacor. Guaitau a Meumoix!

Back To Top
Search