skip to Main Content

Miquel Gomila: “La gent quan va a veure futbol hi va per cercar una identitat”

Miquel Gomila (Manacor, 1983) va cursar INEF a la Universitat de Lleida i una vegada acabats els estudis va començar la seva carrera com a entrenador. Ha passat per clubs com el Lleida mateix, l’Osca o l’Espanyol. I també per les lligues russa, grega i boliviana. Ara torna a Manacor per entrenar el club del seu poble.

Com definiries la teva proposta de joc?
El protagonista per a mi ha de ser la pilota i anar a la porteria contrària. Per a mi el més guapo és fer gols. No m’agrada tenir la pilota per tenir-la, però sí plantejar un joc ofensiu. Això es pot fer més o menys, segons els partits i les temporades. A la fi del que es tracta és de crear el màxim nombre d’ocasions de gol. No m’agrada especular.

Com ha estat la teva arribada al Manacor?
Quan vaig venir de Bolívia tenia clar que volia ser per Mallorca una temporada. I jo necessit estar al camp de futbol. Vaig parlar amb Jaume Mut i tot d’una em va acceptar per ajudar en les tasques del treball ofensiu de l’equip. Hi vaig ser fins que me’n vaig anar a l’Osca. Per això, ara ja hi ha molts de jugadors que conec, i amb els quals ja havia establert relació en aquells quatre o cinc mesos. La directiva em va dir que si tornava a Mallorca volien que jo fos l’entrenador. Hem tornat a Mallorca per la nostra situació personal i no m’ho vaig pensar gens a l’hora de dir que sí.

Has pogut participar gens en l’elaboració de la plantilla.
Gestàrem la meva arribada a final de temporada i jo havia d’esperar que acabàs per poder-m’hi implicar. Tenc clar que rep un projecte que és guanyador. L’any passat va estar a dalt tota la temporada i va acabar segon. Han deixat un vestidor molt sa i molt bo, i tenim clar que li volem donar continuïtat, amb el màxim nombre de manacorins possibles o que hagin passat pel planter del Manacor. Tenia clar el perfil de jugadors que volia.

De fet, la majoria de jugadors nous ja havien estat al Manacor…
Era una dada qeu manejàvem a nivell de projecte: Artabe, Pareja, Nacho… ja havien passat per aquí. Josep Cardona ve de Menorca, i Barroso és de Son Servera. Xavi Ginard havia passat pel planter, també. Volem que l’equip s’identifqui amb la ciutat de Manacor.

Per què?
A la fi la gent quan va a veure futbol hi va per cercar una identitat. Ens interessa que la gent que pugui venir al camp conegui els jugadors i hi trobi referents. Als equips d’Eivissa, per exemple, no hi ha gairebé cap eivissenc. Hi ha molts de partits sense afició, tot i que ells tenen unes possibilitats econòmiques que estan allunyades de la part local que nosaltres cercam. I tenim la gran sort que Manacor, com a club i com a ciutat, ha donat un talent espontani important: Miquel Àngel Nadal, Albert Riera, Sito Riera, Xisco Muñoz…

Tenint en compte que s’han ampliat les categories intermèdies… el lloc natural del Manacor seria 2a Federació?
Si pensam en la història del club, veim que el Manacor a Tercera sempre ha estat un equip punter, com el Constància o el Poblense, per exemple. Ara bé, l’any passat jugàrem el primer play-off en dotze anys… Per possibilitats, per població i per planter, l’equip gran hauria de ser a Segona Federació i els juvenils a Divisió d’Honor.

Tens el mandat d’aconseguir l’ascens, idò.
No m’ho han demanat. El que volen és crear un projecte a nivell de jugadors locals i que puguem estar a dalt. Pujar és una il·lusió que tenim.

Hi ha infraestructura esportiva per jugar a Segona?
La infraestructura és precària, tant a nivell quantitatiu com qualitatiu. De fet, el batle mateix a la gala de l’esport, ja es va disculpar per les infraestructures, i hi estic totalment d’acord. El Manacor té 25 equips, i això són 400 o 500 al·lots. Hi ha equips que han d’anar a entrenar-se a Son Macià, i això és molest per a les famílies. Els al·lots haurien de disposar d’unes infraestructures millors.

L’assistència als camps, però, ha minvat molt.
Sí. És la realitat del futbol d’avui. Cada dia es poden veure partits de la lliga espanyola, de Champions, de Uefa, de la lliga anglesa… Abans tenies un equip favorit i després ja venia el Manacor. Ton pare o el padri t’hi duien… Avui s’ha perdut aquesta força. Hi ha molta de gent que no surt de ca seva, i gent que no consumeix producte local.

Quin projecte de futur tens amb el Manacor? Hi vols quedar un parell d’anys, o et planteges fer carrera a altres bandes?
Estic molt a gust en el Manacor, amb els directius i amb el projecte que es fa. Tant de bo pugui estar molts d’anys aquí. També m’agradaria fer carrera i si això pogués anar de la mà amb el Manacor, idò millor que millor.

Back To Top
Search