Skip to content

“Molts dels espectacles que la dreta ha cancel·lat han tocat a les portes de Manacor, però tenim projecte propi”

Ferran Montero (Manacor, 1995) és professor de música, ha cursat un màster en Gestió Cultural i fa algunes setmanes va assumir el càrrec de regidor de Cultura i Govern Obert. Parlam amb ell de participació i estratègies culturals.

Heu entrat com a regidor enmig de la polèmica que han suposat els vetos de l’extrema dreta a determinats espectacles. Ha tengut alguna repercussió tot això a Manacor?
Ens han arribat propostes. Molts dels espectacles o festivals que la dreta i l’extrema dreta han cancel·lat han vengut a tocar les portes de Manacor, però aquí tenim un projecte propi. Hem de donar cobertura a tot allò que puguem assumir i que considerem adient. Haver passat per la cultura de la cancel·lació no pot ser el criteri. Tampoc no tenim capacitat per assumir macroprojectes, ja hi ha un projecte cultural en marxa en què la cultura parteix de les inquietuds i les iniciatives que empeny el poble.

Quins són els estendards del projecte cultural de Manacor?
És tot allò que la gent estima i estira perquè vagi endavant. Podem parlar del Museu i la Institució Alcover amb les seves respectives associacions d’amics. El teatre, les biblioteques. Però també totes les noves iniciatives d’entitats, col·lectius i associacions. Volem estar al seu costat, animar-los a continuar fent propostes i contribuir a la seva continuïtat. I com Ajuntament també hem de potenciar la Nit de l’Art amb una participació més intensa dels artistes o la Vila del Llibre.

Fan falta nous equipaments culturals a Manacor?
Culturals i també associatius. Sense cap dubte. Però comprar el cine Goya, per exemple, no està damunt la taula. Manacor compta amb edificis i sales que actualment no es poden usar perquè no estan en condicions. Parlam de les naus de Majòrica, de la casa del carrer Nou, de les escoles rurals, el centre cívic de Cales, el de Son Macià, la sala de damunt la biblioteca de Porto Cristo o les plantes del Convent que quedaran lliures amb el trasllat del departament d’Urbanisme a l’edifici del carrer Major.

Tots es dedicaran a la cultura?
No, hem d’arreglar aquests espais partint de la funció que faran i de la necessitat dels col·lectius que els utilitzaran. Això inclou decidir els seus usos i fer més feina de planificació amb associacions i entitats de tota casta. No pot ser que només se’ls convidi a dir la seva en el període d’al·legacions, quan ja s’ha aprovat un projecte.

Per tant, aquest govern municipal incidirà en la participació…
Sí, l’àrea de Govern Obert inclou la participació i també la relació de l’Ajuntament amb la ciutadania. No pot ser que la gent s’hagi d’adaptar a la manera de funcionar de l’administració. Ha de ser tot el contrari. L’Ajuntament ha de ser accessible de manera presencial, però la comunicació digital s’ha de facilitar més. Pel que fa a la participació, puc avançar que guanyarà molt de pes a l’hora de decidir grans projectes i inversions. Planificam un model en què el teixit associatiu, les entitats i els ciutadans no organitzats siguin partícips de les iniciatives que promou l’Ajuntament. I de cara a les entitats, hem de facilitar i allargar la mà a les iniciatives que interessin als manacorins.

Back To Top
Search