Skip to content

Monkey bread

Aquesta recepta no passaria els controls anticovid… Ho sé, però és la coca ideal per fer amb els més petits de la casa. Està a mig camí entre un pa dolç, una coca i un donut. Almanco és com la veig jo. El perquè del nom és bastant curiós però si pensam que aquesta coca es menja estirant els petits trossos amb els dits s’entén millor.

Tot i així el nom crida molt l’atenció, monkey bread, pa de moneia. Té altres noms, com el de golden crown (corona daurada), i és un dolç d’origen anglès, però la seva creació per ara és una mica misteriosa. Tot i així se sap que les primeres receptes d’aquesta coca són dels anys 50 del segle XX. Fins fa poc només era conegut a Amèrica del nord, on el solen menjar per berenar el dematí, però ja sabem que les fronteres ja no són un impediment avui en dia.

Passa a passa

1. Encalentim un poquet la llet i fonem el llevat a dins.
2. Mesclam tots els altres ingredients de la pasta i quan estiguin suficientment pastats (faran com miquetes de pa), anam afegint la llet a poc a poc. La pasta quedarà una mica enganxosa, però és així com ha d’estar. Posam la pasta en un bol tapat amb un drap i la deixam reposar una horeta o horeta i mitja, fins que hagi pujat.
3. Passat aquest temps, feim bolletes amb la pasta amb les mans enfarinades i les deixam sobre una safata o sobre la taula enfarinades.
4. En un recipient fonem la mantega per arrebossar i en un altre mesclau el sucre i la canyella.
5. Untam el motle amb esprai antiadherent, oli o mantega fusa. El motle ha de tenir una xemeneia central ja que així la calor es repartirà per tot de la mateixa manera i us quedarà per tot igual de cuit.
6. Agafam una bolleta i amb l’ajuda d’una forqueta la passam per dins la mantega fusa. Després la posam dins el bol amb el sucre i la canyella i l’arrebossam bé. Deixam la bolleta dins el motle i feim el mateix amb totes les altres bolletes fins omplir el motlle.
7. Deixam reposar les bolletes dins el motle 30 o 40 minuts. Mentrestant, encalentim el forn a 180º.
8. Posam la coca dins el forn i la deixam entre 30 i 35 minuts, això ja ho sabeu, depèn del forn.

En treure la coca veureu que el sucre s’haurà fos i quedarà com caramel·litzat. El monkey bread és millor consumir-lo calent. Pensau també, que és més consistent que una coca, quedareu plens ben aviat!

Ingredients Per a la pasta: •

300 ml de llet tèbia • 20 g de llevat fresc • 600 g de farina • 60 g de sucre • 70 g de mantega a temperatura ambient • 1 cullereta de sal Per l’arrebossat: • 350 g de sucre morè • 3 culleretes de canyella • 150 g de mantega fusa

Back To Top
Search