Skip to content

No és això, companys, no és això

Indigneu-vos. Pep Barrull

És trist, no solament, sinó lamentable i contravé els principis democràtics, així com no respectar la Llei de la Transparència. I no solament això, atempta contra els principis de la Participació democràtica. I aquesta és l’actitud que té i practica el govern municipal de Manacor, la coalició Més-AiPC. D’aquí ve el “no és això, companys, no és això”: que l’esquerra practiqui l’obscurantisme i no doni resposta és una actitud que no s’adiu gens amb allò que hauria de ser una pràctica política que afavorís tot el contrari. Que les finestres de la Sala estiguessin obertes, així com les portes, que l’aire circulàs, i que aquest fos net i transparent. Que la ciutadania pogués confiar en el fet que el govern escoltàs i donàs resposta. Que no tot es resumís en un bla, bla, bla autocomplaent i propagandístic, en qualque “Assemblea Ciutadana” que tot ho cura, i “aquí pau i demà glòria” o “qui dia passa, any empeny”.
I us preguntareu a què ve aquesta reflexió i al mateix temps estirada d’orelles al govern de Més-AiPC. Doncs molt senzill. L’Associació de Veïns de Porto Cristo sol·licità per escrit i al registre informació dels pressupostos d’inversions dels anys 2021, 2022 i 2023 per tres vegades, el 18 de juliol, 18 d’octubre i 11 de desembre del 2023. I només han passat, quasi, vuit mesos i la resposta és el silenci. Diu molt poc de la regidora Paula Asegurado, responsable de l’Àrea Econòmica i també de Miquel Oliver, batle de l’Ajuntament, i en general de tot el govern municipal. El silenci mai és una resposta. Només és silenci. I el silenci és inquietant, inestable, inassumible, intolerable. En definitiva, contrari a allò que és, que hauria de ser la democràcia.
El dia 7 d’agost passat, prèvia petició, la Junta de l’Associació tengué una reunió amb el batle i n’Antònia Llodrà, entre altres regidors, per tractar un total de 26 punts que són necessaris per a Porto Cristo, i que tengué continuïtat el 20 de setembre només amb n’Antònia Llodrà. Idò bé, bon to, cordialitat, però el resultat… fins el dia d’avui no hi ha hagut cap resposta per part de ningú. Silenci absolut, tot i la voluntat expressada pel batle de xerrar-ne més endavant. Un govern en minoria, i això vol dir dificultats per acordar i avançar, sense pressupost…
I un desig, que l’actitud sigui una altra, que la transparència s’apliqui, que la participació sigui una realitat.

La inestabilitat s’apodera del govern balear. Vox esclata i munta un sainet. Eleccions anticipades?

El grup parlamentari de VOX es trenca, la revolta d’un grupuscle fa saltar pels aires el grup. Cinc dels set diputats acorden expulsar els altres dos (la presidenta del partit i el president del Parlament). La resposta de l’executiva a Madrid proposa expulsar del partit el grupet de cinc, així ho feu públic Ignacio Garriga, el número 2 de la formació. Vet aquí el sainet, si és que arriba a sainet. A Menorca el pacte PP-VOX ja saltà pels aires i el govern del Consell està en minoria i en mans del PP. A Formentera els diputats del PP expulsen el president del Consell i que formava part de la candidatura, tot amb greus acusacions. Així ha quedat, un president que va per lliure i un empat entre l’esquerra i el PP. Inestabilitat?, ben cert. Ingovernabilitat?, també. Interessos personals? Sens dubte.
La situació és preocupant. Difícilment els dos sectors enfrontats dintre de VOX es reconciliaran i el trencament definitiu es produirà. Si l’executiva de VOX expulsa els 5 diputats revoltats (segur que no dimitiran, es convertiran en trànsfugues), cosa més que probable na Marga Prohens ho tendrà molt difícil per tirar endavant la legislatura. El PP no podria governar amb els 5 trànsfugues, el PP es va comprometre, igual que el PSOE, a no governar amb qualsevol trànsfuga. Un govern en minoria a tres anys i mig de finalitzar la legislatura és difícil d’imaginar. Estan com estan les coses, no seria cap desbarat que el Parlament es dissolgués i la presidenta convoqués noves eleccions. Caldrà estar amatents, i observar els diferents moviments. Tot està obert i res es pot descartar.
Back To Top
Search