Skip to content

“No permetrem que Mallorca es converteixi en un paradís de ciment ni que s’inundi d’ignorants”

“Doneu-me un punt de suport i mouré la Terra”. Avui hem vengut totes i tots a defensar la nostra terra. Una terra que s’està emmalaltint, per què una minoria l’està matant. Estan destrossant ca nostra, i som aquí per a fer-nos sentir, perquè els mallorquins i mallorquines no donam suport a les empreses hoteleres que es creuen amb dret de passar per damunt la nostra illa i de tots noltros com a habitants.

Des de fa uns anys estam veient constantment com les nostres platges i cales tornen petites i
brutes, a causa del poc respecte per part d’empresaris i turistes. Per això, avui més que mai hem vengut a lluitar, per què encara som a temps de salvar la nostra illa, però tots ens hem de conscienciar abans de que sigui massa tard i Mallorca quedi condemnada a ser una terra que no és nostra, a ser una terra governada per gent que no l’estima.

Com tots sabeu, Xítxeros amb empenta ha sofrit un canvi important el darrer any, però, encara
que més joves, seguim tenint l’esperit reivindicatiu que caracteritza aquest poble.

L’associació és tant vostra com nostra, i per això, volem agraïr la vostra participació i la vostra empenta. Estam cansats de veure com els que tenen el poder juguen amb les vides de les persones que arriben aquí cercant seguretat, i en canvi, permeten la cobdícia de qui ve i violenta l’illa. Obrim les nostres portes a les refugiades, i les tancam als turistes que es creuen que Mallorca els pertany.

El Mar Mediterrani, les Illes Balears i Mallorca és casa nostra, aquí hi ha tot el que coneixem, la nostra cultura, els nostres paratges, la nostra vida. I és l’únic que tenim. Per això hem de preservar la biodiversitat de les illes, la nostra identitat com a poble, hem de qüestionar l’autoritat i hem de tenir la voluntat de crear nous valors, cap idea és certa només perquè algú ho digui.

I recordau: ningú de cap altre lloc vendrà salvar-nos de nosaltres mateixos. Però nosaltres no cedirem, no tombarem ni permetrem que Mallorca es converteixi en un paradís de ciment, ni que s’inundi d’ignorants.

Per tot això, avui, el jovent d’arreu de Mallorca som aquí. I més que mai, cantau, ballau i cridau per la nostra terra. I sobre tot no oblideu que ningú mai no ens farà callar.

Visca la terra.

Back To Top
Search