skip to Main Content

Troben viu l’espeleòleg Xisco Gràcia

Després de prop de quaranta-vuit hores de recerca, han trobat viu Xisco Gràcia, perdut a la cova de la Piqueta, molt a prop de l’Estany d’en Mas, des de feia dos dies. Es tracta d’una de les coves menys conegudes i més perilloses de la zona.

Gràcia havia perdut tot l’oxigen de la seva bombona i s’havia refugiat a una bossa d’aire. El seu company d’expedició sortí a l’exterior a demanar ajuda però quan hi va tornar no el va trobar. Sembla que el trencament d’un dels fils-guia podria haver desorientat l’expert espeleòleg felanitxer.

Ahir a la nit començaren a perforar la cova des de dalt, però tampoc no hi hagué sort. Ha estat avui horabaixa que l’han trobat amb vida. Ara està localitzat i se sap que està bé i animat. Serà a partir d’aquest moment que s’iniciaran les tasques per ajudar-lo a sortir de la cova.

Darreres informacions

Segons les darreres informacions a què ha tengut accés Cent per Cent, l’espeleòleg es troba bé i ja ha pres el camí de tornada cap a l’exterior amb l’equip de rescat. En tenen per dues hores de camí. A la cavitat on es trobava, tenia aire per poder respirar un dia més, aproximadament, atès que hi havia un cert nivell de CO2. Quan l’ha trobat el busssejador del Grup Nord, Xisco Gràcia pensava que ja havien passat cinc dies. El malson per a ell és que creia que el seu company d’expedició no hauria pogut sortir, i que per tant la recerca seria llarga.

Una cova perillosa

Xisco Gràcia ha sobreviscut en una cova extremament perillosa, que ja s’havia cobrat més d’una víctima. Hi perdé la vida fa dècades un excursionista de Manacor, i anys més tard un bussejador alemany no va poder fer la descompressió correctament. Xisco Gràcia i Guillem Mascaró, l’altre espeleòleg que l’acompanyava, han fet troballes importants en aquesta expedició, que aviat podran ser revelades.

Back To Top
Search