skip to Main Content

Nova protesta a Sa Bassa per l’assassinat de quatre dones

L’Assemblea antipatriarcal i Dones de Llevant han protagonitzat una nova concentració negra contra la violència masclista aquest dissabte. Els col·lectius s’han reunit a les 12 hores a Sa Bassa per mostrar el seu rebuig a l’assassinat de quatre dones a mans de les seves parelles o exparelles. Els crims tengueren lloc a Erandio (Euskadi), Vigo (Galícia), Beniel (Múrcia) i a Guardo (Palència). També s’ha protestat per les agressions a dues dones més, una de Bunyola i l’altra d’un poble de Zamora.

Igual que en concentracions anteriors, avui també s’ha estès una gran pancarta on es podia llegir “no ens morim, ens maten”. Els assistents han vestit de negre en senyal de dol, mentre aguantaven unes mans liles que simbolitzen la lluita contra la violència de gènere. D’altra banda, quatre persones amb una mascara blanca i cartells amb els noms de les víctimes, s’han ajagut per dignificar la mort de les quatre dones.

Des d’inicis del 2015 ja hi ha hagut un total de 34 morts per violència de gènere, segons les xifres del Ministeri de Sanitat actualitzades el passat 6 d’octubre. Aquesta no és la primera concentració organitzada pels dos col·lectius. Ambdues organitzacions estan compromeses en reunir-se els dissabtes en senyal de protesta si hi ha hagut nous assassinats durant la setmana.

Back To Top
Search