Skip to content

Nova zona restringida per a vianants al centre: què en pensa la gent?

“Estam massa acostumats a agafar el cotxe”
“Crec que qualsevol mesura que serveixi per disminuir el volum de cotxes que circulen pel centre de Manacor és bona i que els manacorins estam massa acostumats a agafar el cotxe, quan les distàncies que hem de recórrer normalment són curtes” afirma Marta Servera. Ella viu a prop de la zona reformada, però pensa que les conseqüències seran majoritàriament bones. “Menys tràfic i, per tant, més vida de carrer al meu barri”.
D’altra banda, també creu que aquests canvis han d’anar lligats a una millora important en el transport públic, ara gairebé inexistent. “Cal crear consciència, però també donar facilitats per què la gent canvii la manera que té de desplaçar-se”.

 

“Zones per als vianants sí, però ventura no en aquest bocí”
“Pens que està molt bé que es facin millores estètiques al poble, bona falta li fa i també es descongestiona el centre de cotxes. Falta veure com serà el funcionament al dia a dia…” explica Israel Amez, qui afirma que al barri de s’Antigor ja fa temps que l’aparcament està fatal i “d’ençà de la reforma, pitjor”. Explica que ell pensa que s’haurien de fer més zones de vianants, donen una mica de pau per la gent que va a peu i si es fan bé milloren l’aspecte del poble.
Així i tot, en el cas de la zona del Claustre no prohibiria la circulació: “els dies d’escola es fan cues i sense tenir-ne massa idea diria que així empitjorarà… Zones per als vianants sí, però ventura no en aquest bocí”.

 

 

“Crec que no afectarà positivament al negoci”
“De moment ens han retallat serveis com la recollida d’escombraries i les càrregues i descàrregues i les obres, que han durat 7 mesos han repercutit en l’economia del bar” explica Antonio Iglesias, propietari del bar de davant dels jutjats. En el seu cas, creu que no els afectarà positivament en el negoci perquè només obren els dematins. D’altra banda, pensa que està bé que es facin aquest tipus de reformes perquè urbanísticament, “la ciutat està que fa pena”.
A més, creu que estaria bé que es fes a tot el centre però també que pot ser incòmode… “Ens hem d’acostumar a caminar més, perquè Manacor és una ciutat petita i per tot s’hi pot arribar a peu”.

                                                                

“L’equip de govern podria haver estat més valent”

Carles Grimalt pensa que és una bona primera passa, però “l’equip de govern podria haver estat més valent i fer aquesta zona molt més amplia. La ciutat és per les veïnades i veïnats, no pels vehicles” diu.
“A jo m’afecta de manera positiva, crec que el fet que hi hagi una minva del transit dóna molta tranquil·litat a l’hora de caminar per aquests carrers i intent no passar pel centre si vaig en cotxe”.
Quant a ampliar a altres zones diu que ·per descomptat” i creu que també és important que ens llevem aquesta dependència que tenim del cotxe perquè l’utilitzam “per fer trajectes que anant a peu, són de 5 minuts”.

 

“No ampliaria a altres zones de Manacor”

“Pens que serà positiu i que posa en valor tot el que enrevolta l’Ajuntament” afirma el regidor d’AIPC, Joan Gomila.  “A jo personalment no m’afecta, ara ja fa mesos que està tancat per les obres i no he tengut cap problema” i afegeix que “de moment no ho ampliaria a altres zones de Manacor, però tot es pot estudiar”.

 

“Tendria sentit que el carrer Major també fos per a vianants”

“Donarà molta vida al centre, fa falta que Manacor necessita anar més a peu i manco en cotxe” diu en Tom Riera, propietari d’un bar del carrer Major. D’altra banda creu que “és possible que m’afecti una mica però crec que a la llarga serà millor per a tothom”. D’altra banda però, creuque caldria activar pàrquings les 24 hores del dia, perquè ara tanquen a les 22 hores. “També tendria sentit que el carrer Major també fos per a vianants perquè ara queda al mig, amb dues zones reformades a banda i banda”.

 

 

“La gent s’embullarà molt”

Bel Sansó, de l’emblemàtica botiga de queviures de Ca Na Rovellona, al carrer d’en Muntaner, creu que “les primeres setmanes la gent s’embullarà molt, i n’hi haurà que pujaran i n’hi haurà que davallaran”. No obstant això, Sansó no creu que els afecti negativament: “Tanmateix la gent aquí sol venir a peu a comprar, són veïnats, sobretot”. Per a la propietària d’aquesta botiga, amb el tancament al trànsit de la plaça del Convent “ja n’hi ha a bastament, perquè es perden molts d’aparcaments, i si s’ampliàs se’n perdrien encara més”.

 

“Fan falta aparcaments, i així en lleven” 

Miquel Duran regenta una barberia al carrer de n’Amador. “Hi estic d’acord i no hi estic d’acord”, ens diu, mentre recorda que “hi ha clients que em diuen que han hagut d’anar a aparcar a la Torre, i ara serà pitjor”. No sols no acaba de veure bé aquest tancament al trànsit rodat de la plaça del Convent, sinó que “no ho ampliaria a altres zones”. “Estic d’acord que hi puguin passar els veïnats, però és que jo hi deixaria passar tothom”. Tot i que encara no n’ha conegut les conseqüències, Miquel Duran pensa que aquesta reforma m’afectarà negativament el negoci.

 

 

“Talla Manacor per la meitat”

N’Antònia és propietària del forn de Can Roca i no està gaire satisfeta amb la nova zona de vianants perquè diu que talla Manacor per la meitat. “Si has d’anar de na Camel·la cap a s’Antigor has d’enrevoltar per les afores”. Pensa que això els farà bastant de mal perquè la gent que fa encàrrecs a la seva botiga, si són pesats, hi sol anar en cotxe. “Tot i així, manco cotxes beneficiaran els veïnats de la zona… Per ventura aparcaments gratuïts seria una bona mesura”.

 

Back To Top
Search