Skip to content

Núria Hinojosa: “El govern ara mateix està en minoria perquè Miquel Oliver així ho vol”

El grup socialista assegura que “no entenem que Miquel Oliver no ens deixi entrar al govern” i que “el poble ens ha encarregat tornar a tenir un govern progressista fort i estable”.

El passat dissabte dia 24 de juny tengué lloc una roda de premsa convocada pel PSOE Manacor en què es pretenia explicar els motius pels quals no s’havia arribat a una entesa amb MÉS-Esquerra per formar un pacte de govern, juntament amb AIPC-SyS.
Núria Hinojosa declarà que “Manacor és un dels pocs llocs que aquesta onada de la dreta i l’extrema dreta no ha pogut tombar” i va destacar la importància del fet que “els diferents nuclis de població ens han encarregat que tornem a tenir un govern de progressista que continuï fent feina en el servei dels ciutadans de Manacor per continuar transformar-lo”. Després de diverses reunions, però, no s’ha aconseguit arribar a un consens.
Oliver, després d’una reunió amb el seu partit, comunicà a Hinojosa la decisió de MÉS-Esquerra de deixar fora del govern el grup socialista, adduint com a motiu principal una “falta de confiança” que el PSOE no va saber explicar als periodistes presents a la roda de premsa.
Tanmateix, els rumors sobre els motius de la desentesa ja recorrien els carrers de feia setmanes. A la suposada relació tensa entre Hinojosa i Oliver se sumarien les demandes de la batlia, la presidència de la SAM i el servei de comunicació de l’Ajuntament per part del PSOE. “Si la presidència de la SAM és una línia vermella, MÉS no ens ho ha fet saber. Que una negociació fructifiqui significa que les dues parts han d’acabar cedint a les seves pretensions inicials; si no, no és una negociació”, va aclarir la líder socialista.
Finalment, Hinojosa afegí que “si han decidit governar en minoria, crec que és una qüestió que afecta negativament en els interessos públics de Manacor i que dona una imatge que no volem, perquè no és un govern fort”.
Malgrat tot, ambdós grups semblen disposats a col·laborar en pro del bé comú. MÉS declarà en un comunicat que “fa feina amb la confiança posada en poder comptar amb el suport del grup socialista per acabar i consolidar les polítiques progressistes encetades el mandat anterior i té la mà estesa a l’entesa amb aquesta formació per a què pugui arribar a incorporar-s’hi”. D’altra banda, el PSOE, en la roda de premsa, també estenia la mà: “Des del primer moment, la nostra intenció era entrar en el govern i si això no ha passat, no ha estat perquè nosaltres no ho vulguem. I volem que quedi molt clar. El nostre desig és governar i donar a Manacor aquesta majoria sòlida en el govern municipal”.
Back To Top
Search