skip to Main Content

Obres que no van tan bé com haurien d’anar

La reforma integral del carrer Historiador Truyols mostra un parell de deficiències, que han provocat les queixes d’un grup de veïnats

 

Un dels carrers que ha estat objecte de reforma integral ha estat l’ Historiador Truyols, el carrer que va de la cafeteria s’Hort fins a na Capellera. En aquest carrer, però, l’obra no ha anat tan bé com hauria d’haver anat. Una sèrie de deficiències visibles ho demostren. N’hem parlat amb un parell de veïnats, que estan queixosos, i no només per això. Ens conta Vicente Sánchez: “Tot ja ve d’enrere, per començar nosaltres vàrem saber que s’havia de reformar el carrer per una notícia a l’Ultima Hora. Era una reforma important, perquè les voreres s’eixamplaven molt. I això és un carrer amb tallers i negocis, i molta circulació de cotxes i camions. Érem molts els veïnats que trobàvem que l’amplada de les voreres estava bé així com estava. Vàrem estar un mes i mig a poder-nos reunir amb la batlessa, i no ens va fer gaire cas. Nosaltres només volíem donar la nostra opinió. Els veïnats de cada barriada són els que coneixen millor la barriada. Som contribuents i trobam que per una reforma tan important haurien d’escoltar la nostra opinió. La resposta va ser que érem problemàtics.”
Més enllà d’aquestes desavinences entre l’Ajuntament i aquest grup de veïnats, les obres es varen posar en marxa, però no varen acabar dins els terminis previstos. i a més, com dèiem, mostren una sèrie de deficiències. Sánchez: “Les voreres són molt altes, hi ha cotxes que tenen problemes per entrar a les cotxeries perquè peguen abaix; hi ha senyals col·locats tan avall que una persona de mitjana alçada hi pot pegar amb el cap, alguns tubs de sortida d’aigua de les cases estan més avall que el nivell de l’asfalt…” Conclou: “Tot això ho pagam entre tots, s’haurien de mirar de fer les coses un poc bé.”

L’Ajuntament
Hem demanat a Bel Febrer, la delegada d’urbanisme, que ens explicàs que ha passat amb aquest carrer. Diu Febrer: “Estam molests amb l’empresa que ha fet l’obra. Primer de tot, perquè es varen passar els terminis d’execució, i llavors perquè no ha quedat així com tocava. Li arribaran les sancions que la llei permeti, i està en procés veure si ho haurem de tornar licitar o si ells mateixos ho esmenaran.” Continua: “Com a responsable del departament vull demanar disculpes als veïnats, que són els màxims afectats. Però també m’agradaria que la gent entengués que per l’administració tot és molt més complex que de particular a empresa, hem de seguir als terminis que marca la llei, els processos, els informes…”

 

dav
dav
dav
dav
Back To Top
Search