Skip to content

On poden mostrar els músics el seu art?

Als espais exteriors hem vist concerts a moltes places del municipi. La plaça de Ramon Llull, sa Bassa, sa Torre, la plaça de Weyler o fins i tot Santa Catalina. També a Porto Cristo, a la plaça del Sol i de la Lluna, o a la platja mateix. Són els espais “naturals”, gairebé, de tan avesats que estam a veure-hi i sentir-hi música. Però què passa quan plou o quan fa tanta calor? Per al delegat de Cultura és essencial “poder disposar d’un espai cobert per als dies d’aigua o de molt de sol”. Montero recorda que aquest darrer any ja s’ha començat a obrir el parc de Na Molla per poder fer esdeveniments culturals i algun concert. I continua: “La intenció és que aquest parc estigui equipat amb punts de corrent que permetin programar-hi amb facilitat aquest tipus d’esdeveniments”.
Així mateix, el delegat Montero explica que “enguany també ja vàrem programar un concert més de gran format al polígon, i va funcionar molt bé”.  Tot i que s’hi han fet alguns concerts, el pati de l’antic institut de Na Camel·la no està a disposició directa de l’Ajuntament, sinó que per poder-hi programar concerts cal l’autorització de la direcció  del CEPA Llevant.
Hi ha també els espais coberts, amb aforament més reduït. “Adaptant-se al calendari de la programació, els músics manacorins sempre tenen cabuda al Teatre o a l’Auditori. Recentment hem gaudit del concert de na Laura Paciller, que ha tret disc nou”, diu Montero, que també recorda que hi està programada una de les semifinals del concurs Sona9.
L’Escola de Mallorquí, la Institució Alcover o l’Auditori del Conservatori de Música i Dansa, també són espais on és habitual poder assistir a concerts.
Pel que fa a locals d’assaig Montero recorda que a Mallorca solen ser privats, com Es Gremi a Palma, Sa Factoria a Santa Maria o Can Sant a Manacor.
Tot i que a Palma se n’havia fet algun intent, sembla que encara és lluny aquesta possibilitat. Així i tot, quan els grups ho demanen, sí que se cedeixen determinats espais del Conservatori per a assajos. De fet, fa anys que Ars Antiqua disposa de l’Auditori del Conservatori per dur-hi  terme les seves provatures.
Montero reconeix també que han tengut demanda per part d’artistes de locals per dur-hi a terme residències artístiques. En aquest sentit, explica que l’Ajuntament fa feina perquè l’escola rural de la Murtera pugui tenir aquesta funció, i de fet ja hi ha acordada qualque data amb algun  artista perquè hi pugui dur a terme la seva activitat creadora.
Back To Top
Search