skip to Main Content

Órbita, una proposta multidisciplinària de la companyia Zen del Sud

El pròxim dissabte 23 de desembre a les 19 h arriba a Sa Màniga Órbita, una proposta multidisciplinària que combina música i moviment, amb una escenografia i un vestuari que s’inspiren en elements que estan estretament relacionats amb oficis i expressions artístiques pròpies de la ciutat de procedència d’aquests artistes (San Fernando i Algesires). Alguns dels elements d’attrezzo han estat confeccionats pels mateixos familiars, que mantenen una relació directa amb l’art de la pesca d’almadrava.
Una òrbita és la trajectòria que descriu un objecte físic al voltant d’un altre sota la influència d’una força central. Aquest fenomen representa la relació que s’estableix entre Carlos López i Noemí Pareja, dos artistes polifacètics que interaccionen a través de diferents llenguatges contemporanis de moviment, elements de circ i la música en viu sota l’atracció gravitatòria de les seves arrels: Cadis, el mar i l’art.
Els seus creadors defineixen l’espectacle com una proposta de “pura poesia en moviment” i com “una obra carregada de força i sensibilitat en què es pot apreciar un veritable mestissatge artístic i que ofereix a l’espectador una visió integradora de l’art i els diferents llenguatges escènics que la componen”. L’obra proposa a l’espectador un viatge oníric, una metàfora del nostre transitar per les aspiracions sota l’atracció constant de les arrels, que ens condueix al nostre origen.
Zen del Sud és una companyia reconeguda dins del sector artístic, a escala internacional fruit de la investigació i connexió entre disciplines com la dansa, el circ i la música en directe, sabent transmetre una sensibilitat especial a través del control corporal i un diàleg creatiu entre moviment i so.
Carlos López Aragón i Noemí Pareja son els intèrprets sobre l’escenari però també s’han ocupat conjuntament de la direcció, la coreografia i la música. L’espectacle té una durada d’una hora i està recomanat per a tot tipus de públic.
A més, cal destacar que ha estat reconegut amb diversos guardons com per exemple el Premi al millor espectacle de sala (Fira Ciutat Rodrigo 2020), nominat a millor espectacle de circ (VIII Premis Lorca 2022) i també nominat a Millor música original (Premis PAD 2020).
Back To Top
Search