Skip to content

NOTÍCIA

Pa de Sant Jordi

Ingredients

• 395 g de farina de força

• 1 cullerada sopera de sucre

• 250 ml de llet

• 1 vermell d’ou

• 3/4 de cullereta de sal

• 20 gr de mantega

• 1 sobret de llevat sec de pa

• 80 g de sobrassada

• 70 g de formatge curat

• 35 g de nous picades

• opcional: colorant groc i vermell en pasta

Passa a passa

1. Posam en un bol la farina i feim un forat al mig. Hi posam el llevat, la llet, la mantega, el sucre, la sal i el vermell d’ou. Ho pastam tot bé. Si ho feim bé no necessitarem anar al gimnàs a fer braços!

2. Un cop ben pastat, feim 3 bolles: una la tornarem a pastar amb la sobrassada, l’altra amb el formatge ratllat i l’altra amb les nous.

3. Veurem que les dues pastes de colors, la de formatge i la de sobrassada, queden una mica fluixetes de to. Si volem, podem afegir-los una mica de colorant. Jo n’he posat en totes dues, encara que a la vermella no n’hi he hagut de posar massa ja que la sobrassada ja li ha donat un to que m’agradava. Però la de formatge sí que en necessita ja que el formatge no tenyeix gens. Si no en posam també anirà bé, però el dibuix final ens quedarà molt pàl·lid.

4. Untam bé d’oli un motle rectangular i l’enfarinam. Agafam la pasta amb les nous i la posam en el fons del motle intentant deixar-la més o manco igual pertot.

5. Amb la pasta vermella feim 4 bolletes similars, i amb la groga en feim 5. Donam forma allargada a cada bolleta de la mida del motle que anem a utilitzar.

6. Col·locam les pastes vermella i groga formant la senyera i les aixafam una mica fins que cabin dins del motlle.

7. Deixam reposar les pastes dins el motle, i ho deixam tovar fins que dobli el seu volum.

8. Posam el forn a 175º-180º, i en estar calent hi posam el motle amb el pa. Perquè no agafi molt de color per damunt hi podem posar un paper de forn per sobre. Ho hem de tenir uns 30-35 minuts, depèn sempre del forn!

Passes gràfiques de l’elaboració

PUBLICITAT

Back To Top
Search