Skip to content

Pastís de pinya

Us agrada la pinya? Sol ser una de les fruites que agrada més. Ara que acaba l’estiu molta gent fa dietes detox amb aquesta fruita però… en aquesta recepta us propòs tot el contrari!

Ingredients

Per a la coca
185 g d’oli de girasol
220 g de sucre
4 ous de talla M
300 g de farina
2 culleretes de llevat en pols
1 polsim de canyella
235 ml de llet
3 i 1/2 rodanxes de pinya en el seu suc

Per a la merenga
4 blancs d’ou
220 g de sucre
1/2 rodanxa de pinya

Per al xarop
El suc de la pinya de la llauna
El mateix pès del suc en sucre morè

Passa a passa

1. Començam preparant la coca mesclant en un bol el sucre amb l’oli. Després hi anam afegint els ous un a un fins a tenir-ho tot ben integrat.
2. En un bol apart hi posam la farina, el llevat i la canyella i ho reservam. Mesuram la llet i ho reservam.
3. Trituram la pinya i ho reservam. Jo vaig deixar algun tros una miqueta gros, però no massa.
4. Afegim una part de la farina a la mescla dels ous i després una part de la llet. Anam alternant una cosa i l’altra fins haver-ho agregat tot.
5. Per últim hi afegim la pinya i ho integram tot amb una espàtula.
6. Abocam la pasta en els motles ben untats i ho posam al forn a 175º-180º fins que en punxar-ho amb un escuradents aquest surti net. Separam la pasta en dos motles de 18 cm de diàmetre. Per coure’s necessiten mínim 30 minuts, anau controlant.
7. Mentre deixam refredar la coca podem anar preparant la merenga francesa. Per això necessitarem una batedora de varetes i una mica de paciència.
8. Posarem els blancs d’ou en un bol i començarem a pujar els blancs. Quan comencin a fer escuma anirem afegint el sucre cullerada a cullerada fins a tenir una merenga ben ferma. Per acabar, triturarem la mitja rodanxa de pinya i l’afegirem a la merenga amb una espàtula amb moviments envolvents, anant en compte de no baixar massa la merenga.
9. A part, posam en una olleta el sucre morè i el suc de pinya i ho encalentim fins arribar a 108º. Després ho podem retirar del foc i esperar que refredi una mica.
10. Per acabar, decoram amb la merenga en una màniga pastissera amb una boquilla grossa. Ho presentam posant a sobre d’un plat una de les dues coques i la farcim amb una part de la merenga i posam un poc del xarop (això va a gusts, si us agrada n’hi podeu posar a voler!). Posam l’altra coca i repetim el d’abans. La part del centre no té per què quedar-vos perfecta, ja que la segona coca l’esclafarà. Però la part de dalt convé que ens quedi una mica ordenada, perquè ens agradarà més l’aspecte final.
11. Per acabar posam més xarop de pinya per sobre de tot el pastís, i si regalima… que regalimi!

Back To Top
Search