Skip to content

“Per a mi la base és escoltar”

Paula Asegurado (Porto Cristo, 1984) és la nova delegada d’Hisenda i Economia de l’Ajuntament de Manacor i 3a tinent de batlia. Va entrar a la Sala com a número dos de MÉS-Esquerra.

Com va ser la teva arribada al món de la política?
Em va venir a cercar en Miquel (Oliver). Cercaven gent nova, i al principi no em pensava mai haver d’entrar… Després de moments de reflexió, la idea d’estar al costat d’ells i d’ajudar el poble em va dur a fer la passa d’accpetar la proposta. Jo sempre havia estat més simpatitzant de MÉS-Esquerra que no d’un altre partit.

Per tant, com et defineixes ideològicament?
Sempre hem estat d’esquerres, i ara em posicion més al costat del partit, de MÉS-Esquerra.

Com a número dos de la llista t’ha tocat assumir responsabilitats importants. La més determinant, la gestió de les finances de l’Ajuntament. Els darrers anys, l’activitat municipal ha tengut l’afegitó sucós de les incorporacions de romanents. Continuareu per aquest camí?
Les incorporacions de romanents no depenen de nosaltres. Per tant, en principi comptam que no n’hi haurà. El que pretenem és que el pressupost estigui consensuat amb totes les àrees. M’imagín que el d’enguany no canviarà gaire. Dependrà de si hi ha contractes o projeces nous. Però bé, la idea és que estigui tot molt consensuat dins l’equip de govern i també amb l’oposició, perquè ho feim pel bé del poble, amb qui també ho volem consensuar. Avui hem tengut reunió de junta de govern i hem demanat als regidors que ens passin les partides que necessitin.

Has parlat de contractes, i precisament tu també és la delegada responsable de Contractació. Per quina línia et decantes: municipalització o externalització?
La línia de MÉS-Esquerra és municipalitzar, i anam per aquest camí. Una altra cosa són determinades actuacions que la llei no et permet i t’ha de regir per les normes existents.

La plaça de les Verdures també és competència teva. I és un espai que té mala ferida.
La plaça s’ha de mantenir i la gent que hi ha també. Sabem que el sector no omplirà els trasts buits de la plaça, per això s’ha de mirar bé com l’hem de potenciar i fer un espai que sigui un referent. Ara per exemple fet petites actuacions tancant dos carrers que hi accedien i que feien que els cotxes hi circulassin de manera incorrecta. També vull recordar que es pot aparcar a les places d’aparcament de color magenta pagant deu cèntims per una hora.

També ets la responsable de la recaptació de taxes i imposts. Es preveu moviment en la pressió fiscal?
No, ni a l’alça ni a la baixa.

L’activitat a la delegació de Comerç els darrers quatre anys ha estat important i molt visible. Continuareu en aquesta línia?
S’han fet moltes coses i s’hi ha fet bona feina, amb les campanyes de Manacor Encantat i altres activitats. Volem això, activitats consensuades amb els mateixos comerciants. El que vull és molta comunicació, ells han de dir i aportar idees i expressar-nos les necessitats que tenen. Per a mi la base és escoltar, perquè, a més, cada col·lectiu té unes necessitats diferents.

Back To Top
Search