skip to Main Content

“Premis a banda, ha estat un viatge increïble, que ens ha servit per fer molta pinya com a grup humà”

Parlam amb Núria Sánchez, directora de Free Soul Dancers, l’acadèmia de ball de Porto Cristo que ha triomfat amb quatre primers premis a la final europea del certamen Dancing Star, que va tenir lloc la setmana passada a París. Més de cinquanta ballarins d’aquesta acadèmia hi participaren.

No era la primera vegada que hi acudien. I ara n’han tornat carregats de premis. L’acadèmia portenya Free Soul Dancers ha tornat de la final europea del certamen Dancing Star, que va tenir lloc la setmana passada a París, carregada de primers premis. Aquest certamen de rang europeu inclou nombroses disciplines de ball, com ara flamenc, estil lliure o molts d’altres. Com ens conta Núria Sánchez, directora de l’acadèmia portenya, Free Soul Dancers hi va participar en les modalitats de dansa contemporània i dansa urbana.

En total, explica Sánchez, “hi han acudit 51 persones de la nostra acadèmia, i tota l’expedició estava formada per més de cent persones. Ha estat un viatge increïble, hem aprofitat per visitar París i férem molta pinya”.

Els dies de competició han estat molt intensos. De fet, des del mateix divendres fins diumenge, les competicions s’allargaven des de les vuit del dematí fins a les onze del vespre sense aturar-se”. A cada categoria hi arribaven a competir entre quinze i vint grups, “procedents d’Espanya, França, Portugal, Itàlia i Anglaterra, entre d’altres països”.

Free Soul Dancers va obtenir el primer premi al nivell intermedi de dansa contemporània en categoria absoluta, a càrrec de l’equip The Same Soul.
També feren campions de dansa urbana youth, amb el nom de Soulfam. Mentre que en dansa urbana infantil guanyaren l’equip anomenat Soulkids. En la categoria de més de trenta anys, anomenada premium, també els representants de Free Soul Dancers quedaren en primera posició, en concret l’equip anomenat Brave Soul.

És també remarcable que l’accés a aquesta gran final europea s’aconsegueix després de superar la final autonòmica i l’estatal, que va tenir lloc a Àvila.
Els guanyadors, a banda del trofeu, s’enduen també un premi en metàl·lic.

Segons ens comenta Núria Sánchez, mestra d’educació primària amb una profunda formació en dansa contemporània, ball llatí, hip-hop i altres disciplines, “en el nostre grup de ball hi ha molta dedicacció des de l’octubre de l’any passat, i aquests premis ens han confirmat una temporadas rodona, perquè hem fet primers a moltíssims de campionats, tant d’abast estatal com internacional”. Aquests èxits han servit perquè “la gent ens conegui més i mostri més interès en el que feim”. Oer Sánchez, ballar, “a més de ser un entreteniment per passar-t’ho bé i per fer exercici, és molt positiu per la gent que coneixes i per l’ambient que hi trobes, i tot plegat és molt beneficiós per a la salut”.

Back To Top
Search