skip to Main Content

“Volem que servesqui per reconciliar el poble amb l’art”

Maria Magdalena Vives, comissària de la primera edició de la nit de l’Art, es mostra molt satisfeta de l’acollida que ha tengut la iniciativa, que tendrà lloc el pròxim 1 d’octubre a la barriada de Fartàritx.

Serà dia 1 d’octubre i serà a Fartàritx. Manacor, a la fi, tendrà una nit de l’art. Es tracta d’un esdeveniment llargament reivindicat en el temps pel sector artístic manacorí. Aquesta setmana ha estat presentat pel delegat de Cultura de l’Ajuntament manacorí, Mateu Marcé, i per la comissària d’aquesta nit artística inèdita a la vila, Maria Magdalena Vives.

Segons explica Vives, “la idea no va sortir de mi personalment, sinó del col·lectiu d’artistes en gneeral. Tot d’una que això es va plantejar, Mateu Marcé es va posar en contacte amb mi per demanar-me si ho volia gestionar i li vaig dir que sí”.

Maria Magdalena Vives, que cursa estudis de teatre a Barcelona i que, a més és una de les impulsores de Poble de Cultura, un entorn web que dona visibilitat a artistes de Manacor, reconeix que “hi ha hagut molt bona resposta per part de la gent. N’hi ha que participaran a la Nit de l’Art perquè jo m’hi he posat en contacte i els ho he demanat ja des del principi que em vaig posar a temptejar el terreny, però també molts d’altres que s’han posat en contacte amb mi per participar-hi”.

Segons explica la comissària de la nit de l’art, “hi ha un leit motiv molt clar: reconciliar el poble amb l’art”. En aquest sentit aclareix que “ens hem volgut allunyar d’un model elitista de l’art i hem volgut fer un esdeveniment on tothom se sentís còmode, amb diferents disciplines, transversal”. És per això també que quan es va fer la convocatòria es va demanar ja la diferenciació entre artesans i artistes: “Els artistes exposaran sobretot als interiors, mentre que els artesans estaran més al carrer”. Seran, aquests darrers els qui podran practicar més la venda directa, mentre que els artistes segurament aprofitaran més aquest dia per mostrar la seva obra o també per fer primers contactes amb possibles venedors.

No tot seran, però, arts plàstiques o manuals. Associacions culturals i juvenils com Xítxeros amb Empenta i Neura cooperaran als tassers habilitats als diferents espais; hi haurà cervesa i vi, i també food tracks que oferiran menjar per picar i per sopar: “Es tracta”, diu Maria Magdalena Vives, “que tothom s’hi pugui sentir còmode”.

La festa artística fartaritxola s’estrenarà a les 17h amb activitats infantils, tallers i contacontes. També durant l’horabaixa hi haurà taules rodones sobre el fet artístic, i a partir de les 19h s’obriran les cases i les paradetes artesanals. Mentrestant, glosa, poesia i música amenitzaran la vetlada en diferents espais. S’hauran habilitat dues zones de concert, una més en acústic i una altra, de concert més gros, que tendrà lloc a la plaça de la Concòrdia, amb música dels anys vuitanta, jazz, trap i DJ.

Segons Maria Magdalena Vives, la Nit de l’Art, aquesta primera que es fa a manacor, “és un acte que es fa puntualment dia u d’octubre, i que ens ha de servir de punt de partida per pensar com serà la segona”. Aquest nit de l’art, a més, ha de servir “perquè es creïn sinèrgies entre els artistes, perquè ens coneguem tots”

Les exposicions interiors tendran lloc a cases particulars, com ara molins, cotxeries o també corrals de la barriada de Fartàritx. En aquest sentit, Vives troba que “Fartàritx és un barri amb molta d’essència, i té una part estètica que ens va molt bé”.

Back To Top
Search