skip to Main Content

Presentada l’edició en paper dels Premis Ciutat de Manacor

 

dsc_0417

Els guanyadors de les quatre categories literàries dels Premis Ciutat de Manacor 2015 s’han trobat amb els seus futurs lectors a durant la presentació de l’edició de les seves obres. Unes obres que ja són a les llibreries a punt perquè “el lector acabi la feina que l’autor va començar durant el seu procés creatiu, unes obres que els Premis Ciutat de Manacor duran fins els estants de moltes llibreries” explicà durant la presentació l’editor dels quatre volums dels Premis Ciutat de Manacor, Faust Puerto.

Així Rosa Teresa Pagès, guanyadora del premi María Antònia Oliver de Novel·la; Raimond Aguiló, guanyador del premi Miquel Àngel Riera de Poesia; Toni Cabré, guanyador del premi Jaume Vidal de Teatre i Joan Mahiques, guanyador del premi Antoni M. Alcover d’Assaig han comparegut per fer un tast de les seves obres davant els lectors que dissabte migdia s’acostaren fins a la llibreria Món de Llibres per conèixer de primera mà els ideòlegs de les quatre novetats editorial.


Rosa Teresa Pagès (Reus, 1967), la guanyadora del Premi María Antònia Oliver de Novel·la, va presentar el relat que li va valer aquesta distinció: la novel·la Negra. Una novel·la “ambientada en el segle XV, durant la pesta negra i en el final de la dinastia dels reis catalans que intenta mostrar el món amb els ulls d’unes persones quotidianes que varen viure fa cinc-cents anys”. íntima, amb personatges consistents i ambientada en el passat”.

Joan Mahiques (Gandia, 1978) presentà Els morts agraïts, un estudi que té com a eix temàtic el culte dels difunts, les aparicions del més enllà, i la col·laboració entre morts i vius. Un assaig basat en el cicle rondallístic del mort agraït, i articulat per mitjà d’una tasca de documentació i d’una exhaustiva anàlisi comparativa de textos molt diversos. Es tracta, en definitiva, d’un assaig que situa les llegendes i rondalles de les terres de parla catalana dins la tradició folklòrica i literària europea. Amb aquesta obra l’autor va fer-se amb el Premi Antoni M. Alcover d’Assaig 2016 i arrel d’aquesta distincio s’ha publicat l’obra.

Toni Cabré (Mataró, 1957) fou l’encarregat de presentar la primera edició en paper de Silencis, un text teatral que indaga sobre certs aspectes criticables de la societat actual com la corrupcióo els fraus immobiliaris a partir d’una vídua que cerca nous aspectes sobre la identitat ddel seu marit desaparegut. El text va rebre el Premi Jaume Vidal i Alcover de Teatre 2016. .

Raimond Aguiló (Falset, 1950) va rebre el Premi Miquel Àngel Riera de Poesia pel poemari La pols de la calaixera, el passat mes de maig i avui ha pogut mostrar-lo al públic per primera vegada juntament amb la resta d’obres distingides en amb un dels premis literaris dels Premis Ciutat de Manacor 2016. El jurat dels premis va descriure La pols de la calaixera com “un recull equil·librat de gran qualitat literària, mesurat, harmònic pel que fa al ritme i a la cadència; un poemari ben treballat, amb un llenguatge ric i capaç d’arribar al lector però, al mateix temps, suggerent i evocador”. 

Per acabar la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Manacor, Antònia Llodrà, va reivindicar els Premis Ciutat de Manacor “com a part d’un projecte cultural que ja ha situat el nostre municipi com un referent i que ens dóna alegries com les edicions que presentam avui. Llodrà també va aprofitar per animar tots els ciutadans i ciutadanes de Manacor “a regalar cultura, literatura durant aquestes festes”.  

Back To Top
Search