Skip to content

Tot a punt per a l’inici de la XXII Fira de Teatre de Manacor, que tendrà lloc dia 30 de setembre

Dissabte dia 9 de Setembre a les 12.00 del migdia es va presentar al hall de l’Auditori de Manacor la XXII edició de la Fira de Teatre de Manacor.

L’actor i director manacorí, Joan Miquel Artigues, va ser l’encarregat de presentar l’acte, que va incloure el parlament de les autoritats competents així com dues petites mostres d’espectacles que podrem veure a la Fira.

Prop de cent persones varen acudir a la cita i varen omplir el hall.

Aquests espectadors, primer de tot, varen poder gaudir de la interpretació de Joan Toni Sunyer i Hector Seoane, que varen representar un petit fragment de Smiley: Una història d’amor, una obra de Guillem Clua dirigida per Josep Maria Albinyina; obra que podrem veure sencera dia 28 d’Octubre a la sala de dalt del Teatre.

Tot seguit, Artigues va donar pas a Rafel Creus, el director insular de Cultura: “La Fira de Manacor és la fira de teatre, per públic adult, més important de les Illes Balears. Les vint-i-dues edicions que s’hauran duit a terme, ho avalen. Però no només és important per aquesta xifra, sinó per la manera en què hi ha arribat. A parer meu, aquesta fira s’ha consolidat amb tant d’èxit per dos factors: la programació, molt sòlida, i el públic, fidel. Tu pots tenir molt bones crítiques, que si no tens gent, no serveix de res… Aquí s’ha aconseguit que el mateix públic faci la millor publicitat; amb el boca a boca, la gent ha duit més gent, i això ha fet possible que vénguin espectadors d’arreu de Mallorca.”

Seguidament va ser el torn de la regidora de Cultura, Antònia Llodrà: “El teatre és una senya d’identitat del poble de Manacor, i aquesta fira és una part important de la imatge que volem donar com a poble. La Fira és un projecte artístic, cultural, social i educatiu, i reforça la nostra capitalitat cultural. Els manacorins, com a públic, som uns privilegiats. Cada fira amaga tresors, us anim a tots a descobrir els d’aquesta nova edició.”

L’acte havia començat amb un espectacle, i havia d’acabar amb un altre. Si el primer torn va ser per al teatre, el segon va permetre els assistents gaudir de la música i la cançó de l’espectacle Tango. Miquel Mestre, autor i director artístic, va explicar que es tracta d’un muntatge tragicòmic basat en Gabriel García Márquez, que combina teatre, música, lectura damatitzada… Dia 31 d’Octubre el representaran al Teatre.

En acabar la presentació hi va haver una picada per tots els assistents.

Els detalls de la XXII Fira

La fira d’enguany començarà dia 30 de setembre i acabarà dia 31 d’octubre. S’hi podran veure fins a vint-i-sis espectacles, vint dels quals són de companyies de Mallorca. Com cada any, també ve gent de fora: de Catalunya, Madrid…

Tomeu Amengual, el gerent del Teatre, ens diu al respecte: “Duim espectacles de fora perquè això dóna color i riquesa a la fira; enriqueix l’imaginari dels programadors, productors i actors d’aquí.” No obstant això, puntualitza: “La fira va néixer amb la idea de donar a conèixer els productes que es feien aquí. Per això donam molta importància als espectacles mallorquins. Els concentram en nou dies, per facilitar la feina dels programadors.”

Respecte a les propostes d’aquest any, diu: “Enguany hi ha molts d’espectacles actuals, d’autors contemporanis.”

La Fira forma part de la Temporada Gran, que també inclou El Firó i l’Off Fira. L’any passat hi varen passar 12.000 espectadors.

Back To Top
Search