Skip to content

Quines iniciatives té l’administració per a promoure la inserció laboral?

Intentam respondre a aquesta qüestió parlant amb Ferran Montero, responsable de l’àrea de Foment de l’ocupació de l’Ajuntament de Manacor.

Tot i les dades de desocupació que tenim, que certament són les millors de la història, encara hi ha sectors de la població que troben dificultars per a entrar dins el món laboral. Ferran Montero, responsable de l’àrea de Foment de l’ocupació de l’Ajuntament, ens explica les diferents iniciatives que es duen a terme en col·laboració amb el SOIB.
“Un dels programes”, explica, “és el SOIB Reactiva, que té dues línies: un per fomentar l’ocupació en menors de 30 anys que compleixin una sèrie de condicions –joves tutelats entre 16 i 18 anys, gent sense estudis, en declaració de risc, etc.– i la línia dels majors de 30 anys, que han de ser aturats de llarga durada –han hagut d’estar 360 dies dels darrers 540 en atur”. El delegat ha declarat que enguany han entrat una quarantena de treballadors a l’Ajuntament per aquesta via i hi estaran mig any.
En segon lloc, comenta Montero, hi ha el programa SOIB Dona, que “ha funcionat durant aquests anys i ara veurem si continua”, i està adreçat “a dones que han estat maltractades o amb una situació d’assetjament a ca seva. El programa dura un any”.
En tercer lloc, esmenta el programa SOIB Joves Qualificats, que promou l’ocupació de “menors de 30 anys que tenguin una titulació i que no n’hagin fet feina. El programa dura un any, també, i està pensat per ser una primera inserció, perquè la primera experiència fent feina del que han estudiat sigui a l’Ajuntament, per activar el seu currículum”.
També explica que s’està treballant en el programa dels Agents d’Ocupació i Desenvolupament Local (AOLDL). “Ara s’està fent un pla d’acció d’ocupació que marcarà les actuacions que ha de dur a terme l’Ajuntament per a reduir la taxa d’atur al municipi”. “Aquest programa”, continua, “està més enfocat aturats, però amb un perfil més emprenedor, que vulguin crear una empresa”.
Finalment, afirma que “estam pendents d’engegar el projecte SOIB Formació i Ocupació, que és un programa mixt: se formen i fan les pràctiques dins el mateix municipi, i en surten amb un certificat de professionalitat”.

Back To Top
Search