skip to Main Content

Rafel Nadal aprova el projecte i tendrà una estàtua seva a Manacor

Una decisió de l’Ajuntament que no ha agradat a tota la ciutadania

Rafel Nadal ha donat la conformitat i ja és definitiu. Manacor aixecarà una estàtua en homenatge al tenista. Va donar el vistiplau per tirar endavant el projecte anunciat fa prop d’un mes durant una reunió amb el batle del municipi, Miquel Oliver. Aquest ha assegurat que l’esportista “ho va veure bé” i ha detallat que només va posar una condició. Que la recreació sigui “el més fidedigne possible”, cosa que veu com a “comprensible”.

En aquests moments, ha explicat el batle, no saben quan estarà llesta. Tampoc qui la construirà. Això sí, Oliver ha posat de manifest que “si trobàssim un escultor de Manacor seria molt millor perquè seria un guany triple, tendríem més impacte i també el tendria per l’artista, per donar-li nom”. Ara bé, en aquests moments treballen amb quatre noms i no han descartat res.
Recordar que s’ubicarà al baix mur que envolta l’olivera de la plaça del Rector Rubí de Manacor, davant la casa de Nadal. En concret, serà un conjunt escultòric format per dues figures. La més gran serà una representació del tenista assegut i descansant després d’haver jugat un set amb la raqueta als peus. L’altra, serà una figura de l’esportista quan tenia 7 o 8 anys que es mirarà a l’actual amb una raqueta penjada.

Tot i això, l’estàtua impulsada des de l’Ajuntament no serà l’única del tenista que hi haurà a Manacor. Així ho va anunciar Nadal durant la reunió, moment durant el qual va aprofitar per explicar que ell també feia comptes fer una escultura dins el seu centre. Amb tot, ha afirmat Oliver, “no és una cosa que condicioni l’altre”.

Veus contràries

Aquest anunci, però, no ha estat del gust de tota la societat. És més, han sorgit veus contràries al fet que es posi una estàtua de Rafel Nadal en un espai públic com és el cas de la plaça del Rector Rubí. I un exemple és el col·lectiu n’Espardenyeta que, mitjançant un comunicat, han posat de manifest el rebuig cap a aquesta decisió.

Per una banda, han posat en relleu que el tenista ja “té molts d’espais de reconeixement i molta propietat privada on es pot col·locar la seva figura, que li permet assedegar la seva vanitat amb escreix”.

I, per l’altra banda, asseguren que “no és pedagògic”. Més que res perquè, diuen, “aquesta persona a més, també forma part d’un grup absolutament privilegiat tant econòmicament com de tracte de favor per distintes instàncies públiques: lleis i normes urbanístiques ad hoc que han afectat el principi constitucional d’igualtat. No és coherent amb els valors que s’han de procurar transmetre des de l’administració i que pensàvem que eren els dels partits polítics que actualment governen”. I acaben lamentat que “dur endavant aquesta decisió, seria augmentar el cantó obscur del lloc de memòria que són totes les ciutats”.

Back To Top
Search