Skip to content

Sant Jordi omple el Claustre d’ambient festiu i aires de cultura

El Claustre de Sant Vicenç Ferrer respirava avui dematí aires de cultura i l’ambient festiu continuarà durant tot el dia. El fet que Sant Jordi hagi caigut enguany en dissabte i que el temps hagi acompanyat han afavorit la participació. Les roses -en versió natural, de paper o comestibles- i els llibres han estat els protagonistes de la jornada. A més de les llibreries manacorines també hi han participat diferents entitats com Deixalles, S’Altra Senalla o Xítxeros amb Empenta, amb la seva paradeta d’intercanvi de llibres que ha estat un reclam sobretot per als infants que hi han acudit carregats de contes ja llegits i que volien canviar per altres. En total entre comerços i associacions s’han muntat fins a11 paradetes.

Els llibreters no amagaven aquest matí la seva satisfacció per l’assistència de públic, i preguntats per les preferències dels lectors, destacaven que els manacorins demanen sobretot llibres en català i d’escriptors locals. Precisament una de les vendes més importants del dia ha estat La família Amat, la darrera novel·la de Tomeu Matamalas. La literatura infantil i les novel·les són els gèneres més demandats pels lectors. Un altre dels títols més sol·licitats ha estat Sóc en Pilgrim de Terry Hayes.

Des de l’Ajuntament i des del Servei de Biblioteques de Manacor s’ha intentat oferir activitats per a tots els públics per atraure els visitants. Així durant tot el dia s’han succeït tallers de punts de llibre, tallers d’iniciació al joc de taula Scrabble, contacontes i actuacions musicals. A més de centenars de famílies i públic en general, les parades de la Fira del Llibre també han rebut la visita de l’Esplai de Crist Rei.

Més activitats 

Tanmateix amb la Fira no s’acaban els actes de la Setmana del Llibre que s’allargaran fins el 30 d’abril. Avui mateix, a partir de les 20 h, a la plaça del Palau, començarà la Caragolada i la ballada popular de Sant Marc. Dilluns que ve serà el torn de la tertúlia amb l’escriptora guanyadora del Premi Ramon Llull, Najat El Hachmi, que a partir de les 20 h parlarà de la seva darrera novel·la a la Biblioteca de Manacor. Concerts, conferències, presentacions de llibres, exposicions, teatre de petit format, la celebració del Dia Internacional de la Dansa, dia 29, o les exposicions al carrer de dissabte dia 30 tancaran el programa d’activitats.

Back To Top
Search