skip to Main Content

Sant Llorenç des Cardassar tendrà una escoleta de 0 a 3 anys completament reformada a l’octubre

El batle del municipi, Mateu Puigròs, explica que amb la rehabilitació de Ca Ses Monges s’aconseguirà un edifici cent per cent accessible i amb unes bones condicions climàtiques, “sobretot durant els mesos d’estiu”.

L’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar rehabilita Ca Ses Monges, l’edifici que actualment acull l’escoleta infantil de 0 a 3 anys. El batle del municipi, Mateu Puigròs, afirma que “s’havia de fer una reforma integral, ja que era l’antiga escola que tenien les monges”. Així mateix, preveu que, “si no hi ha canvis, a principis d’octubre estigui acabat”. I és que, assegura, “les obres van a bon ritme”.

A aquest projecte hi han destinat un total de 461.514,63 €. A grans trets, la intervenció en el centre educatiu infantil consisteix a modificar les instal·lacions elèctrica, de climatització i de lampisteria, així com es pinta la façana i algunes de les aules. Puigròs posa de manifest que “serà un lloc pràcticament nou, amb més espais pels grups de 0 a 3 anys, una sala de professors que fins ara no tenien i una ampliació de la sala multidisciplinar”, així com “unes bones condicions climàtiques, sobretot durant els mesos d’estiu”.

D’aquesta manera, s’adaptarà “l’edifici a les necessitats d’infants, treballadors, i familiars, millorant-ne la funcionalitat i tenint en compte la normativa actual”. També es millorarà “l’accessibilitat a l’edifici i l’eficiència energètica”.

Per complir amb els terminis marcats, les obres s’han dividit en dues a parts. La primera és la reforma de les aules 3 i 4, les quals es troben al primer pis de l’edifici antic. La segona, és la reforma de zona d’accés i lavabos, aules i coberta i l’ampliació de l’edifici amb la construcció d’un cos annex a la façana principal.

Una nau íntegrament nova i un edifici accessible

Possiblement, la nau adjacent serà el tret que més impactarà de Ca Ses Monges, ja que a l’edifici antic s’hi adherirà una nova construcció. Aquesta també tendrà dues plantes.

A la planta baixa hi haurà una porxada que comunicarà amb la zona d’accés i els lavabos de l’altre edifici. Ara bé, no suposarà un increment de places. Cal recordar que serà la construcció completa d’un edifici, no una rehabilitació com és el cas de la resta d’intervencions a l’escoleta.

A més, l’han dotat d’una gran accessibilitat. Per aconseguir-ho, però, es farà una redistribució de l’espai ubicat al centre de l’edifici antic i que separa les dues aules de cada planta. És l’espai vertical. Aquí s’hi posarà un ascensor. I a la planta de baix d’aquest espai en concret s’aplanaran els desnivells. El batle llorencí explica que perquè sigui accessible “al 100% als dos pisos, també hi haurà un ascensor”. Aquest fet permetrà que les aules es redistribueixin entre les dues plantes.

Back To Top
Search