skip to Main Content

S’entreguen els XVI Premis Universitaris i els I de Formació Professional als millors estudiants de Manacor

Amanda Mula Riera, Pere Moyà Serra, Maria Evangelina Gómez Gómez, Maria Antònia Truyols Pont, Carme Duran Muñoz i  Antònia Martí Nadal són les persones reconegudes en els premis universitaris d’enguany.

La Institució Pública Antoni Maria Alcover ha acollit aquest dimarts l’entrega dels XVI Premis Universitaris i els I Premis de Formació Professional. Uns reconeixements que distingeixen els tres millors estudiants universitaris i, per primera vegada en el certamen, els tres alumnes amb les millors notes de graus mitjans o superiors. El delegat d’Educació de l’Ajuntament, Mateu Marcé, ha remarcat que aquests són la manera de “celebrar l’esforç personal i demostrar que en els pitjors moments, treim el millor de nosaltres”.

Dit això, no queden dubtes que la constància i els bons resultats acadèmics no entenen d’edats, sexes i condicions. Els premiats només tenen dues coses en comú: una mitjana superior a 9 i són de Manacor.

Els alumnes amb millor nota

En la categoria de Formació Professionals els tres primers classificats i, per tant, les persones que formen el quadre d’honor que engalana la Institució, són Amanda Mula Riera, estudiant del grau superior de Desenvolupament d’aplicacions web amb una mitjana de 9,792; Pere Moyà Serra, que cursa Màrqueting i Publicitat i té una nota de 9,615; i Maria Evangelina Gómez Gómez, estudiant d’Administració i Finances amb una mitjana de 9,4.

A ells, s’hi sumen les universitàries Maria Antònia Truyols Pont, que cursa el màster en gestió i anàlisi de grans volums de dades i té una mitjana de 9,410; Carme Duran Muñoz, que es treu el màster en advocacia amb una nota 9,311; i Antònia Martí Nadal, alumna del grau en Bioquímica i té una nota mitjana de 9,080.

Amb tot, el batle de Manacor, Miquel Oliver, ha valorat la importància de la formació professional tenint en compte les possibilitats d’inserció laboral. I un exemple, ha dit, és que hi ha persones que han fet un grau mitjà o superior després de finalitzar la universitat per acabar de perfilar la seva professió. Sigui com sigui, ha animat els estudiants a “ser flexibles a la vida i tenir la ment oberta en un món en què la preparació acadèmica és cada vegada més important per obrir portes”.

Els premis

Amb aquest certamen es pretén fomentar l’estudi i la cultura de l’esforç acadèmica entre la població. Els guanyadors serveixen d’exemple. A part d’això, els sis estudiants amb el millor expedient acadèmic de Manacor han rebut una dotació econòmica: 500 € pel primer classificat, 300 pel segon i 200 pel tercer. Així mateix, s’ha obsequiat la resta d’estudiants que sí que es varen presentar als premis, però finalment no han pogut quedar entre els tres primers.

La Covid provoca absències

En el moment de l’entrega de premis, alguns dels obsequiats i convidats eren positius o contactes estrets d’una persona contagiada. Un fet que ha tingut un cert protagonisme, juntament amb l’obligació de mantenir les distàncies entre els assistents.

Back To Top
Search