Skip to content

Sus a les festes del Carme

Alegria,germandat, celebració, nits d’estiu, sol, barquejar o estotpeig son algunes de les paraules que omplen el programa de les festes del Carme de Portocristo, que tendran lloc entre el 6 i el 21 de juliol.
Un programa que es presentava a principis de setmana amb batle de Manacor, Miquel Oliver; la delgada de Portocristo, Antònia Llodrà; la delegada de Fires, Júlia Acosta; i el delegat de Festes, Mateu Marcé i que està replet d’activitats per a tots els gustos i edats. Tant el batle com la delegada de Porto Cristo han coincidit a remarcar que aquestes festes no serien possibles sense la participació de les entitats ciutadanes, que gràcies a les seves iniciatives i propostes enriqueixen unes festes amb un marcat caràcter popular.
Inici de Festes i activitats diàries
Les festes s’iniciaran dia 6 de juliol, avançant-se a la data oficial, amb un Horabauxa Blava que serà a les 18 h i comptarà amb el DJ Felip Duran, Djbj i Vives, sota l’organització de Pescatruis.
El sus oficial a les festes serà dijous dia 11 de juliol, amb la cercavila amb la banda de tambors de Porto Cristo a les 19 h, seguit del pregó de festes, a càrrec de Joan Gomila Capó, a les 20 h, acompanyat per l’actuació musical d’UKAÏ.
Durant els quinze dies de celebracions, es duran a terme una gran varietat d’activitats: diversos concerts, com per exemple “Barroc en Harmonia” a càrrec del Cor de Cambra i l’Ensemble Ars Antiqua, Festival d’Arts Marcials Festes del Carme de Porto Cristo amb l’Escola Reido Porto Cristo, l’Escola Karate Jesús Lara i el Judo Renshinkan, contacontes o cinema a la fresca entre d’altres. Podeu consultar el programa complet al web de l’Ajuntament de Manacor.
.
Dies de festes i actes principals
Els dies més destacats inclouen la Fira Nocturna de Portocristo el 12 de juliol, que s’estendrà des de les 19 h fins a la mitjanit, oferint un ambient festiu a la plaça de l’Aljub, el passeig de la Sirena i el carrer de Bordils. El mateix dia, se celebrarà el Memorial Francesc Ramis amb actuacions d’alumnes de l’escola municipal de Porto Cristo i la Gran Casino Jazz Band. La delegada de Fires, Júlia Acosta, ha animat tothom a visitar una fira en un entorn únic.
El dia de la patrona, el 16 de juliol, tendrà lloc la tradicional missa concelebrada, ofrena floral i processó marítima a les 19 h a l’església de la Mare de Déu del Carme. El matí tendrà lloc la gimcana popular per als més petits de la casa de 10 h a 12 h a la plaça del Sol i la Lluna.
Recomanacions i consells
L’Ajuntament de Manacor recomana a tots els assistents gaudir de les festes amb responsabilitat. Es recorda la prohibició de venda d’alcohol a menors d’edat i es fa una crida per mantenir net el poble utilitzant els contenidors de reciclatge ubicats a cada acte. A més, la primera pàgina del programa de festes incedeix en diverses recomanacions i campanyes com la de “No siguis ase”, que anima a beure amb responsabilitat o la dee “No i punt”, per una Mallorca lliure d’agressions sexistes. A més, animen a respectar el descans del veïnats que no han pogut sortir i a supervisar que els menors realitzin les activitats adequades a la seva edat.

 

Back To Top
Search