skip to Main Content

Torna la Manafreak i ocuparà el doble d’espai

Serà el pròxim 6 de maig entre les 10.00 h i les 22.00 h

La segona edició de la Manafreak serà el pròxim dissabte 6 de maig des de les 10.00 h fins a les 22.00 h. Així ho han anunciat aquest dilluns migdia el batle del municipi, Miquel Oliver; el delegat de Fires, Carles Grimalt; i el tècnic del departament de Fires, Sebastià Benejam, en roda de premsa.

Torna amb més activitats i ocupant el doble d’espai que l’any passat. A les ubicacions de la primera edició, que varen ser la plaça del Convent, el Claustre de Sant Vicenç Ferrer i la plaça dels Pares Creus i Font i Roig, s’hi afegeixen el carrer Major i el carrer Muntaner.

Tal com ha explicat Grimalt, “serà la mateixa fira”. De manera que hi tornarà a haver el concurs de cosplay amb la diferència que els premis seran més elevats. El primer classificat guanyarà 500 € i el segon i tercer, 200 € cada un.

També es tornarà a muntar la carpa amb el Just Dance, que va ser una de les activitats amb més èxit. S’ubicarà a la plaça del Convent fins a les 18.30 h.

Més activitats

La segona edició comptarà amb més activitats que la primera i les parades dedicades al món del còmic, l’anime, la ciència-ficció i la fantasia es podran visitar al carrer Major i al Claustre de Sant Vicenç Ferrer. A més, la Manafreak tendrà una demostració de jocs de realitat virtual i simuladors de conducció de cotxes d’alta velocitat.T ambé hi haurà una reproducció idèntica del cotxe d’Els caçafantasmes.

A la plaça dels Pares Creus i Font i Roig hi haurà un taller de tir amb arc, un simulador de tir de format digital, demostracions de cotxes teledirigits, el tren per a infants i un espectacle de lluita amb espases làser. Al Claustre de Sant Vicenç Ferrer, hi haurà una ludoteca de jocs de taula, un artista caricaturista, tallers varetes màgiques, espases làser i clauers d’hamma, un taller de creació de robòtica i una exhibició de lluita i esgrima amb armes medievals. I al jardí de l’Hort dels Frares una comparsa de format apocalíptic estil steampumk, que seria la mescla de ciència-ficció amb fantasia i elements de la tecnologia amb vapor, i una colla dedicada a l’univers de Harry Potter.

També hi haurà food trucks al carrer Muntaner.

“A fer de freak”

Es tracta d’un esdeveniment que abraça “la cultura alternativa i videojocs” i que permetrà als visitants “passejar, tocar, tastar i passar-ho bé”, ha dit Grimalt. L’objectiu és normalitzar aquest univers de màgia , còmics, videojocs i fantasia desconegut per una part de la població. És per això que el delegat de Festes anima a la societat “a fer de freak”.

A més, Grimalt ha destacat que els “agradaria crear referent” i “marcar una fita dins el calendari”. Així mateix, ha recordat que durant la Manafreak faltaran 49 anys per desenterrar la càpsula del temps.

Prenent com a referència la fira de l’any passat, Oliver ha afirmat que “tot apunta que serà un èxit”. Al que ha afegit que “Manacor és un poble freak”.

Back To Top
Search