Skip to content

Torna a Manacor “El tio Pep se’n va a Muro”

El tio Pep se’n va a Muro és un sainet de Sebastià Rubí amb música d’Antoni Maria Servera. L’obra es va estrenar l’any 1938, i va ser la darrera obra que es va representar al Teatre Principal de Manacor. Enguany, Joan Toni Sunyer i Maria Antònia Gomila, amb el grup de teatre Segona edat de Manacor, l’han volguda recuperar. S’estrenarà divendres dia 22 de setembre.

Conversam amb Sunyer i Gomila sobre els detalls de l’obra
Joan Toni Sunyer: “La idea de representar el Tio Pep va sortir del grup de teatre de Segona edat, alguns actors comentaren que els agradaria fer-la i vàrem posar fil a l’agulla”. Maria Antònia Gomila: “Hi ha un grup teatral a Sant Llorenç que són els qui més l’han representada; gràcies a ells, nosaltres l’hem poguda fer, perquè ens han passat el text, les partitures…” Conten que han fet una adaptació del text, per fer-lo una mica més actual i atractiu de cara al públic d’avui en dia; i també per adequar-lo als actors que hi ha al grup. De la mateixa manera hi ha algun arranjament de veus.

L’obra conta una història que transcorr a la plaça de Sant Jaume de Manacor, un dia de l’any 1940. Hi intervenen gairebé una quarantena de persones, gent de totes les edats, entre una franja que va dels sis anys als setanta grossos. Sunyer: “Fa quatre anys que faig feina amb aquest grup i de bon principi ja els vaig plantejar la idea d’incorporar gent de diferents edats; ja que tenia ganes de fer obres clàssiques amb l’edat reals dels personatges.”
Pel que fa a la part musical, Gomila conta que hi ha un coro format per cantants i actors manacorins; també gent diversa i de diferents edats. Petra Riera hi toca el piano. A banda d’això, també hi ha sonadors de ball de pagès.

L’obra es representarà dia 22 i dia 23 de setembre a les 20.00 hores i dia 24 a les 18.30, a l’Auditori de Manacor.

Segurament l’obra més coneguda i reconeguda de Sebastià Rubí sigui Ai, Quaquín, que has vengut de prim!, que quan es va tornar a representar el 2013 a Manacor, va ser tot un èxit. Sunyer i Gomila estan satisfets amb El tio Pep se’n va a Muro i esperen que també tengui una bona resposta. Hi ha una diferència, però: “En aquesta obra els actors no són professionals. A l’Auditori es farà una cosa grossa, per part de gent aficionada el teatre, que potser n’ha fet tota la vida però que no s’hi ha dedicat professionalment. A tots els actors els fa molt de respecte estar allà damunt. Això és el gran mèrit d’aquest muntatge”.

Back To Top
Search