skip to Main Content

Tornam al teatre?

Com serà la reactivació d’un dels pilars culturals del nostre poble? En parlam amb el regidor de cultura, Mateu Marcé. A més, dos directors de la Mostra, Antoni Rosselló i Sebastià Adrover, ens donen la seva opinió sobre el retorn d’una de les activitats extraescolars més populars a Manacor.

Estau planificant una reactivació de l’activitat al Teatre. Es començarà amb la mostra?
Sí perquè és la part més densa i important del teatre. Hem mirat d’equilibrar el nombre d’espectadors que puguin veure l’obra i les mesures de seguretat i per això vam decidir obrir l’Auditori per totes les representacions. D’aquesta manera aconseguim més seguretat pels actors i més comoditat per la gent.

Quan es començarà?
L’activitat, en principi, es reprendrà a principis de juny amb la Mostra i després hi ha 3 funcions de la Banda Municipal i diverses actuacions del centre d’adults també i tot es farà a l’Auditori. La prioritat de l’estiu és prioritzar el sector local i després ja veurem com ho fem amb la Temporada Gran. De moment hi ha bona sintonia amb el Teatre Principal per poder fer feina conjuntament.

Es prioritzaran les actuacions de grups locals?
Crec que tothom coincideix que el més important del teatre, anualment, és la Mostra escolar. Era una pena que aquestes obres no es duguessin a terme i a més dóna feina a directors d’aquí. A partir del setembre també es prioritzaran els grups d’actors locals.

I com es podran complir les mesures de seguretat, sobretot en els assajos amb infants?
Hem acordat que hi ha d’haver una distància de seguretat entre els actors i també hauran de dur mascareta. A més, els grups seran reduïts i tant els infants com els directors estan conscienciats i entenen la situació. A més, les famílies estan d’acord que es faci i els fa il·lusió. Pel que fa al públic, no vendran al·lots petits. També serà obligatori dur mascareta i els banys només es podran utilitzar una vegada i després es precintaran quan s’hagin utilitzat una vegada i quedaran així fins que es puguin fer net. De fet, des de Medi Ambient s’ha reorganitzat el servei de neteja per poder arribar per tot. D’altra banda, les entrades s’hauran de comprar telemàticament i al teatre no se’n podran adquirir, d’aquesta manera podem planificar la quantitat de gent que hi haurà. A més, en lloc d’obrir amb el 50% de la capacitat, s’obrirà amb el 30% perquè l’auditori és suficientment gran. La intenció és complir les normes de seguretat que es dictaminen des de Madrid. Ara estam treballant amb aquest escenari però tenim clar que si hi ha canvis i no es poden complir les mesures de seguretat, no es farà.

Hi ha cap altra activitat extraescolar que es reprengui?
Estam pendents de veure com ho fem amb el conservatori i en els pròxims dies veurem si es pot fer. En principi a partir de dia 25 de maig es poden posar en marxa les activitats individuals on es puguin garantir les distàncies i les mesures de seguretat.

 

Antoni Rosselló: “Ens haurem de reinventar i plantejar les coses d’una altra manera”

L’actor i director Antoni Rosselló explica que després del confinament els interessaria poder acabar el curs de manera digna: “Hi ha predisposició per part de pares i alumnes, tenen ganes d’estrenar i poder mostrar la feina feta durant aquests mesos. Ara hem de veure de quina manera ho podem fer però la voluntat, per part de tothom, hi és i hem de mirar d’anar tots a la una” explica Rosselló. Així mateix, el director reconeix però que serà una situació excepcional perquè “haurem de fer feina amb condicions de seguretat i prevenció i no tenir molt de contacte però la idea és poder treballar en els propers mesos” i considera que no s’ha d’arrossegar fins a la tardor: “Crec que la vida ens farà un canvi molt gros i no ens ha de venir de nou un rebrot del virus: ens haurem de reinventar i plantejar les coses d’una altra manera” diu Rosselló, A més, considera que s’haurà de repensar la feina feta per adaptar-la a la seguretat i això pot servir per despertar l’instint creatiu: “Pot ser divertit, tot depèn de com ens ho prenguem”.
D’altra banda, Rosselló comenta que ell tenia deu grups escolars en marxa i d’aquests, només se’n van poder estrenar dos. “Aquests dos mesos en què no hem pogut assajar els hem de mirar de recuperar però estam una mica a l’expectativa: crec que la voluntat, per part de les institucions hi és”. Així mateix creu que és important prioritzar aquests muntatges de la Mostra, ja que la resta de programació del Teatre ha quedat anul·lada.

 

Sebastià Adrover: “Serà molt diferent d’altres anys però és una oportunitat perquè els al·lots puguin pujar a l’escenari”

L’actor i director Sebastià Adrover valora positivament la tornada a la mostra si és possible fer-ho amb les mesures de seguretat necessàries i “amb respecte”. Això sí, creu que es tracta d’una feina complicada perquè complir les mesures de seguretat amb els al·lots: “Haurem de fer molta feina per poder complir amb les mesures de seguretat” diu Adrover mentre afegeix que creu que “gran part de la feina que vam deixar feta abans del confinament, s’haurà perdut: serà molt diferent d’altres anys però és una oportunitat perquè els al·lots puguin pujar a l’escenari i tancar el curs amb relativa normalitat”.
Així mateix, Adrover explica que s’hauran de reinventar i que els espectacles se simplificaran molt a nivell escenogràfic perquè hi haurà espectacles de manera gairebé diària- També opina que serà més complicat assolir el nivell qualitatiu dels altres anys: “Cercarem recursos per polir al màxim la feina que ja teníem feta” explica Adrover mentre afegeix que “el confinament ens va aplegar en el moment de més feina, poques setmanes abans de l’estrena, que és quan els al·lots senten més la pressió i s’esforcen més”. Amb el confinament, diu, aquest procés no haurà estat tan intens i serà difícil aconseguir-ho en només dues setmanes però afegeix que “el més important és salvar els espectacles i gaudir de fer teatre”.
D’altra banda, Adrover que sol estrenar també espectacles com a actor durant els estius, explica que se’ls gira molta feina: “Esperem que es pugui combinar el treball amb els espectacles de la mostra amb altres espectacles que solem preparar al llarg de l’estiu” afirma Adrover mentre afegeix que està per veure com s’organitza el temps i l’espai al teatre, per poder compaginar-ho tot.

Back To Top
Search