Skip to content

Tots els partits, llevat del PP i VOX, demanen al Govern que mantengui el català com a requisit per fer feina a la sanitat

L’Ajuntament de Manacor demana al Govern que retiri el decret que suprimeix el requisit lingüístic per fer feina a la sanitat pública. A més, “l’Ajuntament continuarà treballant des de tots els àmbits per implementar polítiques que garanteixin els drets lingüístics de la ciutadania”, va assegurat el regidor de política Lingüística, Sebastià Llodrà. Ell va ser l’encarregat la moció que ha comptat amb el suport de Més-Esquerra, AIPC i el partit socialista. PP i VOX hi han votat en contra.

Nova presidenta i futura ronda
Durant el darrer ple municipal es va oficialitzar que la regidora Antònia Llodrà serà la nova presidenta de la Junta de Districte de Porto Cristo. i Júlia Acosta, també d’AIPC, en sera la vicepresidenta. En reació a Porto Cristo, l’Ajuntament demanarà formalment al Consell de Mallorca “que impulsi el projecte de construcció per reduir el volum de vehicles que passen per la ronda de l’Oest, és un projecte que sempre hem defensat i que cada vegada es fa més necessari”, explicà la portaveu socialista, Núria Hinojosa, que va defensar la proposta davant el ple. Aquesta nova infraestructura hauria d’unir la rotonda de la Marineta amb la carretera que va fins a Cala Millor. La moció va rebre el suport de tots els regidors, llevat dels de Més-Esquerra.

Defensa de la gestió a Festes
Un dels temes que més titulars ha acaparat els darrers mesos ha estat la gestió del departament de festes els darrers quatre anys. El PP va presentar al ple una moció que pretenia que l’Ajuntament fes una estudi de la gestió del departament de Festes i enviàs la facturació del departament al Tribunal de Comptes. Després d’un intens debat, el vot en contra de Més-Esquerra i del PSIB, a més l’abstenció d’AIPC, varen tombar la proposta. “És ridícul, són factures aprovades pel regidor, per l’interventor, pel secretari i pel balte”, defensà la socialista Núria Hinojosa. Per part seva, el batle va argumentar que “al Tribunal hi poden acudir tots els ciutadans, no fa falta que sigui l’Ajuntament que hi enviï la documentació”.

Sebastià Llodrà ja és el nou president de la SAM, que posa en marxa una nova web pròpia

L’empresa de Serveis Municipals, la SAM, que gestiona el servei d’aigua i els aparcaments, entre altres funcions, ha renovat el consell d’administració. Sebastià Llodrà (Més-Esquerra) en serà el president durant els pròxims quatre anys. Així ho va decidir dilluns la Junta General de la SAM, que també va aprovar la creació d’una pàgina web pròpia, amb l’objectiu de facilitar la relació amb la ciutadania. La Junta que dirigeix la SAM ha renovat tots els membres i en formaran part les regidores Joan Maria Llull (Més-Esquerra), que ostenta la vicepresidència, i Maria Antònia Sansó (PP). Completen l’organigrama sis representants de la societat civil manacorina que l’empresa municipal considera tècnics capacitats. Entre aquests hi destaquen l’ex regidor socialista Sebastià Nadal. Entre les persones suplents hi destaca Llorenç Mas, exdirector general d’Espais Naturals i Biodiversitat.

Back To Top
Search