Skip to content

Un batle que sala poc

Com molts de vosaltres sabreu, dilluns passat hi va haver ple de l’Ajuntament de Manacor i no va ser una sessió qualsevol. El batle va rebre l’homenatge, enverinat, d’un grup d’extrema dreta que va exhibir pancartes per donar-li les gràcies per fer servir l’article salat. Més d’un i dos mitjans de comunicació i també l’entitat homenatjant, han afirmat que l’actuació es produeix perquè MÉS-Esquerra havia criticat el batle per fer servir el salat a les xarxes socials.

Anem per parts perquè la cosa té delicte. Sala el batle a les xarxes socials? Entre dia 1 de juny i avui Pedro Rosselló ha publicat vuitanta-vuit tuits al seu perfil dels quals només cinc són seus i d’aquests, tres són en espanyol i dos són en català salat. Quant al facebook i en el mateix lapse de temps, no ha fet pràcticament cap publicació pròpia sinó que s’ha limitat a compartir publicacions d’altra gent tant en català com en espanyol. Per tant, a les xarxes socials, el batle sala poc per no dir gens.

Ho ha criticat MÉS-Esquerra? Diversos mitjans i també l’organització d’extrema dreta que va fer l’homenatge han explicat que l’acció venia motivada per defensar el batle de crítiques nostres. Mentida. El grup municipal del qual som portaveu no ha fet mai cap crítica al suposat salat del batle a les xarxes socials. Entre d’altres motius perquè ni el batle fa servir de manera significativa el salat a les xarxes i, sobretot, perquè en cas de fer-ho seria una discussió d’erudits si el nivell de formalitat d’un perfil privat de facebook exigeix o no l’ús de l’article literari. Dins aquesta discussió, un grup municipal, per molt que hagi guanyat les eleccions, no hi té gaire feines.

Un muntatge? Avui matí, dimecres, un redactor d’un diari de Mallorca m’ha assegurat que si ha publicat que darrerament MÉS-Esquerra havia fet la crítica és perquè el batle Pedro Rosselló així li ho va dir. Qui s’inventa el rumor no ho sé, però el cert és que Pedro Rosselló l’ha fet circular com a batle a un professional de la informació.

Qui encalenteix l’extrema dreta perquè un suposat tema local trascendexi més enllà del pont del Caparó i un grupúscul véngui a fer el numeret al Ple? Vull pensar i pens que Pedro Rosselló no perquè n’és el primer perjudicat però, qui li ha fet aquest regal enverinat? Que no cerqui dins ca nostra!

Joan Llodrà Gayà

Back To Top
Search