Skip to content

‘Un tresor a Porto Cristo’ mostra el que han après els alumnes de l’Institut sobre els romans i el vaixell enfonsat al port

Les excavacions subaqüàtiques del delericte de les llumetes, el vaixell romà enfonsat a Porto Cristo varen atraure l’atenció dels alumnes i professors de l’institut del nucli costaner. Durant tot aquest curs els alumnes de primer i de tercer d’ESO han fet tota una sèrie d’investigacions darrera de les quals ha estat sempre el vaixell de les llumetes. L’objectiu d’aquests treballs, que ara s’han convertit en una gran exposició al Centre de Cultura de Porto Cristo, ha estat descobrir més coses sobre les restes de l’antic vaixell, sobre els canvis que ha patit Porto Cristo amb les diferents civilitzacions que ha acollit i aprendre sobre el món romà i la història de la dominació romana de Mallorca.

Divendres a les set de l’horabaixa més d’un centenar d’alumes de l’institut, acompanyats pels seus pares i amics, assistiren a la inauguració de l’exposició ‘Un tresor a Porto Cristo’. Els arqueòlegs i científics de l’Insitut Balear d’Estudis en Arqueologia Marítima (IBEAM), els responsables del Museu d’Història de Manacor, els professors i els alumnes de l’IES Porto Cristo han desgranat les restes arqueològiques que s’han trobat al jaciment que des de l’època de l’emperador Neró, acull un vaixell de càrrega romana enfonsat amb ànfores i llumetes. Durant la inauguració foren els mateixos alumnes els encarregats guiar els visitants i explicar-los tot el que durant el curs havien après.

Per grups, els alumnes explicaven davant els pannells que havien elaborat ells mateixos tot el que els visitants volien saber. L’evolució de Porto Cristo durant la història, el descobriment del vaixell enfonsat, el comerç durant l’època romana, l’alimentació i les restes d’àmfores amb  conserves que s’han trobat al port, la societat durant l’imperi romà, els diferents tipus de vaixells que utilitzaren, les llumetes, l’arqueologia i els processos de restauració. A més els visitants també pogueren veure un vídeo que explica el procés d’elaboració de l’exposició ‘Un tresor a Porto Cristo’ i participar en els tallers que els mateixos alumnes oferien al pati del Centre de Cultura.

Back To Top
Search