skip to Main Content

“Una altra Ventafocs”, un musical nadalenc per a tots els públics a partir d’una versió del conte de Roald Dahl

“Una altra Ventafocs” protagonitzada per Montse Mozo, Sergi Gil, Ferran Montero, Daniele Fregapane, Joan Toni Oliver, Sebastià Mut, Carme Gonzàlez, és el musical d’aquest Nadal. A més dels actors i actrius, l’espectacle compta amb la feina de sis músics que formen part de l’escena en directe. Es tracta de Petra Riera al piano, Joana M. Albons al clarinet, Joan Vidal al fagot, Nicolau Puig al trombó, Rosa Ballester a la percussió i Marc Machado a la bateria.

“Partim d’una versió de Roald Dahl qui fa una reinterpretació del conte tradicional que tothom coneix; amb un final diferent i amb elements no convencionals i que no apareixen a la versió tradicional” diu el director escènic, Antoni Rosselló. A més, explica que l’equip creatiu de l’espectacle ha intentat afegit elements per “anar més enllà de la versió didàctica” i donar-li el toc “encara més musical”. En aquest sentit, Rosselló explica que una bona part de la feina inicial va ser la de fer la traducció i les lletres del text al català, de la mà d’Ariadna Vila amb la col·laboració de Sergi Gil i Montse Mozo i amb els arranjaments musicals d’Eulàlia Salbanyà. “Té text però més del 80% de l’espectacle es basa en la part musical” diu el director mentre afegeix que han intentat “fer un treball molt artesanal, amb pocs actors que fan una feina molt física i barregen el ball, el cant i la interpretació i que resultarà molt divertit per tots els espectadors” afirma Rosselló. D’altra banda, explica també que els assajos han estat exigents perquè s’ha treballat des d’un bon principi tenint en compte els tres vessants. “Ens hem fet la funció nostra, on hem pogut rompre amb els estereotips de sempre però conservant l’essència de la Ventafocs”.
Aquesta obra és un encàrrec del Teatre de Manacor, que, segons Rosselló parteix de la idea de “crear, per aquestes dates, la cultura de l’espectacle musical a nivell local, amb gent de la comarca i amb alta qualitat, sense la necessitat que aquests espectacles vinguin de fora”. “Una altra Ventafocs” és una peça amb la direcció escènica d’Antoni Rosselló, la musical d’Eulàlia Salbanyà i amb coreografia a càrrec de Margalida Salas. Es podrà veure els dies 27, 28 i 29 de desembre a l’Auditori de Manacor a les 19 h i, com a novetat d’enguany, també en dues sessions matinals, a les 12 h. És un espectacle per a tots els públics amb una durada d’una hora per tal que “grans i petits en puguin gaudir”.

Back To Top
Search