skip to Main Content

Una colcada multitudinària i unes completes respectuoses

La comitiva ha anat molt estreta de temps però ha aconseguit el miracle de partir puntual amb la colcada des de davant l’Ajuntament. Encapçalada per l’autoritat, la colcada ha començat a caminar al ritme dels tambors. A mitjan carrer Major ha esclatat la joia en sentir les primeres notes d’Amparito Roca. La colcada d’enguany ha estat, sens dubte, la més multitudinària de la història.

A completes hi han entrat els qui han tengut la paciència d’esperar dues hores o més. L’expectació és màxima. Pel passadís central entra la banda vestida de gala, a ritme d’Amparito Roca. Completes respectuoses. Avui amb un sol missatge del rector Genovart ha estat suficient per aconseguir el silenci. Tant ell com el director del cant, Xavier Gelabert, han agraït el respecte dels joves i assistents.

A les darreres notes del Salve Regina, l’ànsia dels joves, tots sense capell, tots asseguts a terra, anava en augment. Quan el rector ha donat l’ordre a la banda que sortís al petit espai que els havien reservat, la joia s’ha desfermat una altra vegada. Els papers amb les lletres dels goigs voleiaven entre les cares desfetes d’emoció.

L’evacuació del temple ha estat ràpida i sense incidents, atès que hi havia quatre portals de sortida. A la rectoria, el foc ha pres amb timidesa, però la festa desbocada i el cant de Sant Antoni ha esclafit amb més força que mai.

Després d’un capvespre intens, ens espera una nit molt llarga!

Back To Top
Search