Skip to content

La Via Portugal i l’Avinguda del Torrent, a l’espera per ser totalment reformades

El batle de Manacor, Pedro Rosselló, s’ha reunit amb la consellera insular de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, per posar damunt la taula la reforma de les antigues carreteres que travessen la ciutat de Manacor, com la via de Portugal i l’avinguda del Torrent. “Estam disposats a col·laborar per arreglar i assumir aquestes importants avingudes que ara són de titularitat del Consell de Mallorca perquè estan en un estat lamentable des de fa massa temps i no podem allargar més aquesta situació”, ha explicat el batle.

Així, en la reunió que mantingueren el batle de Manacor i la consellera insular de Territori i Infraestructures varen acordar que les dues institucions que representen col·laborarien en l’execució d’una important reforma de cadascuna de les dues vies perquè una vegada reformades l’Ajuntament pogués assumir-ne el manteniment.

Reestructuració de passejos
Pel que fa a la reforma de la via de Portugal, el batle i els tècnics municipals proposaren transformar aquesta avinguda i s’estan estudiant tres possibles solucions. “Volem dotar Manacor d’un nou passeig i podem anunciar que ja feim feina en diferents avantprojectes”, ha explicat el batle, Pedro Rosselló. En aquest sentit els tècnics d’urbanisme municipals plantegen tres possibles opcions per transformar aquesta important via. Així, els tècnics plantegen una ampliació de la zona per a vianants que pasaria “o bé per eixamplar les dues voravies, per fer un passeig en un dels costats, o bé per construir-hi un passeig central com el que hi ha a na Camel·la”, expliquen des del departament d’Urbanisme.

Pel que fa a l’avinguda del Torrent tant l’Ajuntament com el Consell de Mallorca faran feina per executar una reforma integral de tota la via. “Sabem que a més dels desperfectes que es veuen a simple vista serà necessari millorar algunes de les xarxes de serveis que estan soterrades, per això les dues institucions hem d’acordar un projecte que executaria el Consell abans que l’avinguda del Torrent passàs a ser una via de competència totalment municipal”, afegeix el batle.

Publicitat

A més de posar les bases que han de fer possible la millora de la via de Portugal i de l’avinguda del Torrent, en la reunió que mantingueren el batle Pedro Rosselló i la consellera insular Mercedes Garrido es plantejaren altres millores. Així, tractaren la possible construcció de rotondes per donar fluïdesa al trànsit urbà. En aquest sentit es plantejà la construcció de rotondes per substituir els semàfors situats davant la residència de la tercera edat i els semàfors situats a la intersecció de les avingudes amb l’avinguda del Torrent. Pel que fa a la millora de la fluïdesa del trànsit fora del nucli urbà des del Consell plantejaren la construcció d’una rotonda davant el Museu de Manacor, a causa de l’increment del trànsit en aquella zona. A més, el batle plantejà la necessitat de construir un accés per a vianants al polígon industrial “perquè tota la gent que ara hi va caminant arran de la carretera pugui anar-hi tranquil·lament i sense perills fent un passeig a peu o en bicicleta”.

Back To Top
Search