skip to Main Content

Vuit càmeres col·locades de manera estratègica vigilaran la ZPR

Tot i que estaran instal·lades d’aquí a un “parell de mesos”, no començaran a multar fins “abans de l’estiu”

Les càmeres de vigilància de la ZPR “poden estar en funcionament abans de l’estiu”, comenta el delegat de Mobilitat de l’Ajuntament de Mancor, Sebastià Llodrà. I és que aquesta setmana s’ha signat el contracte d’adjudicació de “provisió, instal·lació, manteniment i el software” d’elles, una adjudicació que s’ha fet per 160.000 euros aproximadament. Un preu que també inclou la gestió del sistema durant els pròxims anys.

En total, es posaran vuit càmeres de videovigilància que “controlaran les entrades més principals” del centre, diu Llodrà. Els llocs elegits seran estratègics i els decidirà la Policia Local. Aquests, afirma el delegat, seran “els vials més amples i que puguin tenir més possible incidència”. D’exemple, posa el carrer Amistat.

Es tracta d’una mesura de reforç. Llodrà considera que amb vuit “basta”, ja que “fins i tot sense càmeres, la ZPR ha servit per pacificar el trànsit i el trànsit ha baixat, per això,la instal·lació de càmeres és una passa més”.

Reconeixen matrícules

Convé remarcar que aquestes càmeres “no filmen”. “Hi ha una tema d’intel·ligència que reconeix matrícules” al darrere i que “destria si estan autoritzades o no”. I aquí serà on es complicarà la tasca. De fet, Llodrà explica que tenen previst que la provisió i instal·lació de les càmeres duri “un parell de mesos”, però “no començaran immediatament a multar”.

“Hi haurà un temps per comprovar que funciona així com toca, perquè comunica amb una base de dades que conté quins són els cotxes autoritzats i els que tenen les autoritzacions puntuals, que es poden treure al moment”, reconeix. Al que afegeix, que “serà més laboriós el fet de posar el sistema en marxa”.

Continuaran els controls

Des que es va implantar la ZPR l’any 2021 a ara s’ha controlat que els vehicles que accedien a aquests 67 carrers tenguessin l’autorització. A l’espera d’aquestes càmeres de vigilància, ho feien els agents de la Policia Local i s’han encarregat de posar les multes pertinents.

El fet que les càmeres es posaran en funcionament a curt termini no eximeix els agents de continuar efectuant controls en aquests espais. I és que es “poden fer controls de velocitat, controls a altres accessos o a la gent que hagi estacionat i no tengui autorització per fer-ho; la Policia continuarà actuant a la zona”.

Fins ara, s’han tramitat més de 3.000 sol·licituds per residents i comerciants per poder accedir als carrers delimitats per la ZPR. A més, diàriament hi ha un degoteig de peticions d’accés puntual, cosa que es pot fer mitjançant l’aplicació mòbil o el web.

Back To Top
Search