Skip to content

Xavier Bosch també lidera el Sant Jordi manacorí

Els bests sellers són en el món dels llibres com la coca-cola en el de les begudes. Arriben al darrer racó de món. Així ha passat també a Manacor enguany per la diada de Sant Jordi, que els llibreters asseguren que ha estat de les més concorregues i també profitoses quant a vendes dels darrers anys. El fet que caigués en diumenge, més que frenar públic va suposar una empenta definitiva, segurament també gràcies al bon temps de què gaudiren els amants manacorins de la literatura. La narrativa per a adults sembla que de mica en mica es va fent un racó al costat de la potent indústria del llibre infantil, i va ser així que Xavier Bosch, amb Nosaltres dos, va liderar l’índex de llibres més venuts no sols a Barcelona sinó també a Manacor. Un altre dels autors més venuts en català va ser Quan arriba la penombra, el nou llibre de contes de Jaume Cabré; o la darrera proposta d’Albert Espinosa, El que et diré quan et torni a veure.

En l’apartat de no ficció, va ser el manacorí Antoni Tugores, amb la història de les cinc infermeres assassinades el 1936 a Manacor, Moriren dues vegades. Els Diaris de Sylvia Plath i també la traducció d’Antoni Puig de Del myotragus a Cecili Metel, del belga Mark Van Strydonck.

En castellà, Patria, de Fernando Aramburu, sobre el conflicte basc, o El monarca de las sombras, de Javier Cercas, lideraren la diada santjordiera manacorina.

L’Ajuntament i el Servei de Biblioteques de Manacor oferiren activitats per a tots els públics. Durant tot el dia se succeïren tallers de punts de llibre, contacontes i actuacions musicals. La Setmana del Llibre d’enguany s’allargarà fins el 29 d’abril.

Back To Top
Search